Nieuw kinderboek: Shaytje en het magische bos

Nieuw kinderboek: Shaytje en het magische bos

Een avontuur voor jonge ontdekkers: Stap binnen in de wondere wereld van Shaytje en het Magische Bos, een meeslepend kinderboek dat jong en oud inspireert om de pracht van de natuur te verkennen. In dit magische verhaal, geschreven door Asha Sohanpal en Dave Guthman, ontmoeten we Shaytje, een jongen die ons uitnodigt om samen met hem de geheimen van de natuur te ontdekken.

“Er was eens een jongen, een heel bijzondere jongen, die van ver gekomen is, uit magische werelden. Eigenwijs, kwetsbaar en speels, maar wijs, heel wijs is hij.”

Met deze woorden begint ons avontuur met Shaytje. Hij neemt ons mee door een betoverend bos, vol verrassingen en wonderen. Maar wat maakt Shaytje zo bijzonder? Hij is niet zomaar een jongen; hij is een vriend van de natuur, nieuwsgierig en vol avontuur.

De verbondenheid van de natuur

In het magische bos van Shaytje ontdekt hij hoe bomen, planten, dieren, en zelfs de kleinste insecten met elkaar in harmonie leven. Hij ontmoet elfen die de geheimen van de bossen bewaken, kabouters die in verborgen hoekjes leven, en feeën die het bos tot leven brengen. Elk avontuur brengt hem dichter bij het begrijpen van de prachtige verbondenheid van de natuur.

Door Shaytje’s ogen leren kinderen hoe alles in de natuur op een wonderlijke manier samenwerkt. Hij laat ons zien dat zelfs de kleinste bloem een belangrijke rol speelt in het grote geheel van het leven. Deze reis leert jonge lezers over moed, vriendschap, en de magie die in elk levend wezen schuilt.

Bron: https://uitgeverijklaretaal.nl/shaytje-en-het-magische-bos.html

Een boek met een diepere boodschap

“Het grootste wat je ooit zult leren, is om lief te hebben en geliefd te zijn.”

Dit is de kernboodschap van het verhaal. Shaytje leert ons dat liefde en verbondenheid de ware krachten zijn in zowel de magische wereld als in ons dagelijks leven. Terwijl hij door het bos zwerft en nieuwe vrienden maakt, ontdekken wij samen met hem de ware betekenis van deze woorden.

De makers achter het boek

Asha Sohanpal en Dave Guthman, de creatieve krachten achter “Shaytje en het Magische Bos”, ontmoetten elkaar als jonge avonturiers in Suriname. Hun gedeelde liefde voor Moeder Aarde bracht hen samen en inspireerde hen om dit betoverende boek te schrijven. Door hun jarenlange vriendschap en gesprekken over de natuur, ontstond het idee om kinderen de wonderen van de natuur te laten ervaren.

Dave Guthman voelt een diepe verbondenheid met de natuur en de kracht die zij ons geeft. Zijn passie voor de aarde leeft voort in de levendige beschrijvingen van het magische bos.

Asha Sohanpal, manager, trainer, en fervent natuurliefhebber, putte inspiratie uit haar kleinzoon, Shaytje, voor dit boek. In haar vrije tijd schildert ze en geniet ze van de natuur, wat duidelijk terugkomt in de rijke en liefdevolle details van het verhaal. Samen hebben zij een boek gecreëerd dat niet alleen spannend is, maar ook educatief en hartverwarmend.

Bron: https://uitgeverijklaretaal.nl/shaytje-en-het-magische-bos.html

De betoverende illustraties

Dion Telgt, de getalenteerde illustrator van het boek, brengt de magische wereld van Shaytje tot leven met prachtige en gedetailleerde tekeningen. Zijn kunstwerk voegt een extra laag van betovering toe aan het verhaal, waardoor kinderen zich echt kunnen onderdompelen in de avonturen van Shaytje. Elke pagina is een visueel feest dat de verbeelding prikkelt en de magie van het bos tot leven brengt.

Waarom Shaytje en het Magische Bos een Must-Read is

  • Avontuurlijke verhalen: Het boek neemt kinderen mee op spannende avonturen waar ze leren over de natuur en de magie die erin schuilt.
  • Leerzame inhoud: Shaytje’s ontdekkingen en ontmoetingen met magische wezens brengen belangrijke lessen over ecologie, vriendschap en liefde.
  • Rijke illustraties: De levendige illustraties maken het verhaal visueel aantrekkelijk en trekken kinderen dieper in de wereld van het boek.
  • Inspirerende boodschap: Het boek moedigt kinderen aan om de natuur te verkennen, te leren lief te hebben en de verbondenheid van alle levende wezens te waarderen.

Voor wie is dit boek?

Het is een ideaal voorleesboek voor jongere kinderen, waarbij ouders samen met hun kinderen kunnen genieten van de verhalen en illustraties. Het boek biedt ook uitstekende gespreksonderwerpen voor leraren die op zoek zijn naar boeken die zowel entertainend als educatief zijn.

Shaytje en het Magische Bos is een prachtig en inspirerend kinderboek dat de magie van de natuur op een speelse en leerzame manier tot leven brengt. Shaytje’s avonturen in het magische bos leren kinderen over de waarde van liefde, vriendschap, en de wonderen van de natuur. Laat je betoveren door dit verhaal en ontdek samen met Shaytje de geheimen van het magische bos. Dit boek is een waardevolle aanvulling op elke kinderboekencollectie en zal ongetwijfeld jong en oud inspireren om de natuur met nieuwe ogen te bekijken.

Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Secad.sr

Shaytje en het Magische Bos biedt een reis vol fantasie en verwondering die kinderen en ouders samen kunnen ontdekken, terwijl het belangrijke levenslessen op een speelse manier overbrengt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *