Creatieve manieren om de knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen te bewaren

Creatieve manieren om de knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen te bewaren

Onlangs was mijn moeder de zolder aan het opruimen en kwamen er dozen tevoorschijn met alle knutselwerkjes en tekeningen die mijn zusje en ik als kind hebben gemaakt. Het was hartstikke leuk om te zien dat zij dit allemaal bewaard had. Zeker nu wij volwassenen zijn en hierop terug kunnen kijken. Nu is zij natuurlijk niet de enige ouder die knutselwerkjes en tekeningen bewaard van haar kinderen en zijn er vele ouders die dit hebben! Toch kan ik mij voorstellen dat het na een tijdje van opstapeling een rommel kan worden. Weggooien is natuurlijk hartstikke zonde, want ieder knutselwerkje of tekening heeft zijn eigen verhaal. Gelukkig zijn er een tal van creatieve manieren om deze waardevolle herinneringen te bewaren en te tonen zonder dfat je huis overvol raakt. Hier zijn vijf leuke ideeën om de kunstwerken van je kinderen te organiseren en tentoon te stellen.

Maak een rotatiegalerij aan de muur

Een eenvoudige en leuke manier om de tekeningen van je kinderen te laten zien, is door een speciale muur in je huis als galerij te gebruiken. Kies een plek zoals een gang, de keuken of de speelkamer en hang daar een aantal fotolijsten, een prikbord of een draad met knijpers op. Elke keer als je kinderen iets nieuws maken, kun je het ophangen en de oudere kunstwerken vervangen. Dit geeft je kinderen een gevoel van trots en zorgt ervoor dat hun creaties altijd in het zicht zijn.

Hoe doe je dit?

 • Kies een muur en bepaal de indeling: wil je fotolijsten gebruiken, een prikbord of een draad met knijpers?
 • Bevestig de gekozen ophangmethode stevig aan de muur.
 • Hang de nieuwste kunstwerken op en vervang ze regelmatig. De oudere kunstwerken kun je bewaren in een doos of map.

Creëer een fotoboek

Een fotoboek is een geweldige manier om de kunstwerken van je kinderen te bewaren zonder dat ze fysieke ruimte innemen. Maak foto’s van alle knutselwerkjes en tekeningen en verzamel ze in een mooi fotoboek. Je kunt dit gemakkelijk doen met behulp van online diensten zoals Albelli, Blurb of Shutterfly.

Voordelen van een fotoboek:

 • Het is compact en neemt weinig ruimte in beslag.
 • Je kunt de kunstwerken in chronologische volgorde plaatsen en zo de ontwikkeling van je kind zien.
 • Het is een prachtig aandenken dat je altijd kunt bekijken.

Hoe maak je een fotoboek?

 • Maak duidelijke foto’s van alle knutselwerkjes en tekeningen.
 • Upload de foto’s naar een online fotoboek service.
 • Kies een lay-out en voeg eventueel teksten of opmerkingen toe.
 • Bestel het fotoboek en geniet van je verzamelde herinneringen.
Creatieve manieren om de knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen te bewaren

Maak gepersonaliseerde geschenken

Waarom niet de kunstwerken van je kinderen gebruiken om gepersonaliseerde geschenken te maken? Je kunt de tekeningen laten afdrukken op verschillende voorwerpen zoals mokken, kussens, kalenders of T-shirts. Dit is niet alleen een leuke manier om de kunstwerken te bewaren, maar ook een geweldig cadeau voor familieleden zoals grootouders.

Enkele ideeën voor gepersonaliseerde geschenken:

 • Mokken: Perfect voor de dagelijkse kop koffie of thee. Elke slok herinnert je aan de creativiteit van je kinderen.
 • Kussens: Voeg een persoonlijke touch toe aan je woonkamer of slaapkamer met een kussen bedrukt met een tekening van je kind.
 • Kalenders: Maak een jaarlijkse kalender met voor elke maand een andere tekening.
 • T-shirts: Laat je kinderen trots hun eigen ontwerpen dragen of geef ze cadeau aan familieleden.

Transformeer kunstwerken in decoratieve objecten

Met een beetje creativiteit kun je de kunstwerken van je kinderen omtoveren tot decoratieve objecten. Denk aan slingers, kerstballen of kaarten. Dit geeft de kunstwerken een nieuw leven en een decoratieve functie in je huis.

Hoe ga je te werk?

 • Slingers: Knip de tekeningen in leuke vormen (bijvoorbeeld sterren, harten of cirkels) en maak er een slinger van. Hang de slinger op tijdens feestjes of gewoon als decoratie in de kamer.
 • Kerstballen: Rol de tekeningen op en stop ze in doorzichtige kerstballen. Dit is een geweldige manier om je kerstboom een persoonlijke touch te geven.
 • Kaarten: Gebruik de tekeningen om verjaardags- of wenskaarten te maken. Dit is niet alleen persoonlijk maar ook milieuvriendelijk!
Creatieve manieren om de knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen te bewaren

Digitaliseer en maak een digitale diavoorstelling

Digitaliseer de tekeningen en knutselwerken van je kinderen door ze te scannen. Hiermee kun je een digitale diavoorstelling maken die je kunt afspelen op je televisie, computer of een digitaal fotolijstje. Dit is een leuke manier om de herinneringen te delen met familie en vrienden zonder fysieke rommel.

Stappen om te digitaliseren:

 • Scan de tekeningen en sla ze op je computer op.
 • Gebruik een diavoorstellingsprogramma (zoals PowerPoint of een online dienst) om de scans in een mooie volgorde te zetten.
 • Voeg eventueel achtergrondmuziek of tekst toe om de diavoorstelling persoonlijker te maken.
 • Speel de diavoorstelling af tijdens familiebijeenkomsten of deel de bestanden digitaal met familie en vrienden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *