DIY: Maak je eigen lente krans voor een vrolijke deurdecoratie

DIY: Maak je eigen lente krans voor een vrolijke deurdecoratie

Met de lente in de lucht is het tijd om je huis op te fleuren met vrolijke decoraties! Een zelfgemaakte lente krans is een perfecte manier om het seizoen te verwelkomen en je deur te transformeren in een uitnodigende entree. In dit artikel delen we een eenvoudige en leuke DIY-handleiding om je eigen lente krans te maken. Laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden:

 • Een metalen kransframe (verkrijgbaar bij hobbywinkels)
 • Diverse soorten kunstbloemen en groen (zoals tulpen, madeliefjes, en bladeren)
 • Lijmpistool en lijmsticks
 • Dunne draad of touw
 • Decoratieve linten of strikken
 • Optioneel: kleine vogeltjes, vlinders, of andere lenteaccenten

Stappen:

 1. Voorbereiding van het kransframe: Begin met het voorbereiden van je kransframe. Als het frame nog niet bedekt is met groen of een andere basis, wikkel het dan in met groen draad of binddraad. Dit zorgt voor een stevige basis voor het bevestigen van de bloemen en decoraties.
 2. Kies je bloemen en groen: Selecteer een assortiment kunstbloemen en groen die je wilt gebruiken voor je krans. Kies voor kleuren die passen bij het lentethema, zoals heldere pasteltinten en fris groen. Knip de bloemen en takken af op de gewenste lengte, zodat ze gemakkelijk aan het kransframe kunnen worden bevestigd.
 3. Bevestig de bloemen en groen: Verwarm je lijmpistool en begin met het bevestigen van de bloemen en groen aan het kransframe. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen toe, zodat de bloemen gelijkmatig verdeeld zijn over de hele krans. Druk stevig aan om ervoor te zorgen dat de bloemen goed vastzitten.
 4. Voeg decoratieve accenten toe: Om je krans wat extra flair te geven, voeg je decoratieve linten, strikken, en andere accenten toe. Je kunt ook kleine vogeltjes, vlinders, of andere lenteaccenten gebruiken om je krans tot leven te brengen. Bevestig deze accenten met behulp van het lijmpistool of dunne draad.
 5. Laat de lijm drogen: Nadat je alle bloemen, groen en decoratieve accenten hebt toegevoegd, laat je de lijm volledig drogen voordat je de krans ophangt. Dit zorgt ervoor dat alles stevig op zijn plaats blijft zitten.
 6. Hang je lente krans op: Zodra de lijm droog is, is je lente krans klaar om opgehangen te worden! Bevestig een stevig stuk touw of draad aan de bovenkant van de krans en hang hem op aan je voordeur, muur, of waar je maar wilt.

Geniet van je zelfgemaakte lente krans en bewonder de vrolijke sfeer die het aan je huis toevoegt tijdens dit prachtige seizoen! Veel plezier met knutselen en laat je creativiteit de vrije loop. Overigens is dit ook hartstikke leuk om te doen als je een Lentefeest voor kids wil organiseren!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *