Creatieve manieren om thuis te sporten zonder sportschool abonnement

Creatieve manieren om thuis te sporten zonder sportschool abonnement

Er zijn ontzettend veel manieren om thuis te sporten zonder dat je een sportschool abonnement nodig hebt! Zo kun je kiezen voor verschillende activiteiten en het trainen van doelgroepen. Je hebt geen dure apparatuur en lidmaatschappen nodig, ook al heb je er wat creativiteit en motivatie voor nodig. Maar ook daarin zijn er leuke effectieve en leuke manieren om actief te blijven.

Bodyweight-training

Een van de makkelijkste vormen om thuis te trainen zijn oefeningen zoals push-ups, squats, lunges en planken. Je gebruikt hiermee je eigen lichaamsgewicht als weestand en het zijn hele goede oefeningen voor kracht en stabiliteit zonder dat je hier een sportschool abonnement voor nodig hebt.

Online bronnen

Het internet staat echt vol met gratis trainingsvideo’s zoals bijvoorbeeld op YouTube. Of je nu kiest voor Yoga, het trainen van je buikspieren of algehele body het is allemaal online te vinden!

Improviseren met huiselijke items

Gebruik voorwerpen in huis als fitnessapparatuur. Denk aan het vullen van waterflessen of flessen gevuld met zand. Deze kun je dan gebruiken als gewichten. Een stoel kun je gebruiken voor step-ups of tricep dips. Maar ook een bank of een bed kunnen goed gebruikt worden voor je trainingen. Zo zie je maar, een sportschool abonnement is dan helemaal niet meer nodig.

Creatieve manieren om thuis te sporten zonder sportschool abonnement

Buitenactiviteiten

Bij lekker weer kun je buiten gaan sporten. Denk aan hardlopen, fietsen, wandelen of zelfs yoga buiten. Tegenwoordig staan er ook fitness apparaten buiten in parkjes om gratis gebruik van te kunnen maken.

Dans en beweging

Dansen vind ik persoonlijk de beste cardio die er is! Zet je favoriete muziek op en dans! Het is niet alleen leuk, maar ook een uitstekende cardio-workout.

Flexibiliteit en mobiliteit

Naast kracht en cardio is het belangrijk om te werken aan flexibiliteit en mobiliteit. Yoga, stretching-routines en zelfs tai chi kunnen je hierbij helpen.

Community en motivatie

Sluit je aan bij online communities, sociale media-groepen of uitdagingen om gemotiveerd te blijven en ervaringen te delen met anderen die ook thuis trainen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *