De kracht van laurierblad: hier is het goed voor

De kracht van laurierblad: hier is het goed voor

Laurierblad, een alledaags kruid in de keuken, staat voornamelijk bekend als smaakmaker. Maar de veelzijdigheid van laurierblad strekt zich verder uit dan zijn gebruikelijke rol als smaakversterker in gerechten. Het wordt namelijk ook voor diverse andere doeleinden ingezet dan alleen als toevoeging als smaakversterker. In dit blog artikel neem ik je mee waar laurierblad allemaal goed voor is.

Laurierblad in gerechten

Het is een ontzettende lekkere kruid om te gebruiken als smaakversterker in je gerechten. Denk aan soepen, stoofpotten, braadgerechten, marinades en sausjes. Laurierblad is niet meer weg te denken uit de keuken. Waar ik het voorheen alleen gebruikte in mijn stoofpotten, gebruik ik het nu bij veel meer gerechten. In mijn straat staat er toevallig een laurierboom waarvan ik soms de blaadjes afpluk om deze dan te kunnen gebruiken.

Thee van laurierblad

Wat ik nog niet eerder wist, is dat laurierblad gebruikt kan worden als kruid voor in je thee en heeft ook een goede werking voor de volgende dingen:

  • Luchtweginfecties
  • Griep
  • Tandpijn
  • Aften
  • Sinusitis
  • Keelpijn
  • Bronchitis
De kracht van laurierblad: hier is het goed voor

Een laurierblad onder je kussen

Een laurierblad wordt ook weleens onder een kussen geplaatst met als reden dat je normaal kan slapen, je bloeddruk ermee wordt verlaagd en de spieren ontspannen. Ook zou het werken voor het reinigen van de luchtwegen.

Het beschermd en is magisch

Niet overal, maar in vele landen geldt er een bijgeloof van deze kruid. Zoals het stoppen van een laurierblad in je portemonnee om rijkdom aan te trekken. Het neerleggen van deze kruid bij de voordeur om kwaad tegen te houden, met je meedragen voor je eigen kracht, het weert nachtmerries en bescherming van invloeden van buitenaf.

Olie maken

Van laurierblad kun je ook olie maken zodat je deze kunt gebruiken voor in een diffuser bijvoorbeeld. Laurierolie brengt overigens veel voordelen met zich mee.

Laurierblad is echt een ware schat in de wereld van kruiden en natuurlijke remedies.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *