Geen plaats meer voor afdeling Verloskunde in het Ziekenhuis in Zoetermeer?

Geen plaats meer voor afdeling Verloskunde in het Ziekenhuis in Zoetermeer?

Voor vele mensen kwam dit nieuws rauw op hun dak! In de toekomst zal er geen plaats meer zijn voor de afdeling verloskunde in het (nieuwe) Ziekenhuis in Zoetermeer. Jaarlijks bevallen er zo’n 1200 vrouwen in deze woonplaats, maar waar moeten zij nu heen? Wat gebeurt er als er spoed is? In Zoetermeer kunnen deze vrouwen dan niet meer terecht en dit kan toch echt niet de bedoeling zijn! Linda Bregman is daarom een petitie gestart voor het behoud van de Verloskunde afdeling in het Ziekenhuis van Zoetermeer. Want dat een Verloskunde afdeling niet is meegenomen in het nieuwe “ziekenhuis plan” is natuurlijk zorgelijk!

Gevolgen van geen Verloskunde afdeling in Zoetermeer

Dat er geen Verloskunde afdeling in het (nieuwe) Ziekenhuis van Zoetermeer zal zijn is natuurlijk al enorm heftig. Maar wat zijn de gevolgen hiervan?

Het zal een enorme onzekerheid brengen voor de jonge (aanstaande) ouders. Niets is fijner dan een veilige haven in de omgeving te hebben. Het kan niet de bedoeling zijn dat er een flinke reis gemaakt moet worden voor een aanstaande moeder en familie. En vooral niet voor de baby!

Voor de verloskundige zelf is dit ook niet te doen, wat denk je van de enorme aanrijtijd? Wat als er een file staat? Hoe ga je dit dan kunnen oplossen? En als verloskundige wil je niets anders dan een veilige zorg rond de zwangerschap en na geboorte geven. Voor een moeder is dit ontzettend belangrijk om te ontvangen.

En wat het nog zorgelijker maakt, is wanneer een moeder die op het punt staat te bevallen moet kijken waar er in de buurt plek is! Wat als er weeën zijn, er een ontsluiting is die bijna tot een bevalling komt of wanneer een baby in het vruchtwater heeft gepoept? Allemaal realistische en zorgwekkende scenario’s die zullen voort komen uit het laten verdwijnen van de afdeling verloskunde in Zoetermeer.

Actie!

Behoud de afdeling Verloskunde in Zoetermeer! Help mee en onderteken de petitie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *