De Furby is weer terug! En dit is er veranderd

De Furby is weer terug! En dit is er veranderd

In de jaren 90 was de Furby echt een hype! Zelf was ik een jaar of 8 à 9 jaar en ontzettend blij toen ook ik eentje van mijn moeder kreeg! Iedereen had er tenslotte eentje en ik wilde niet achterblijven. Rond die tijd was er ook het WK en toevallig was die van mij fel oranje wat het natuurlijk nog eens toepasselijk maakte. In die tijd koste een Furby 100 Gulden wat voor die periode vrij duur was. Iedereen stond ermee op en ging ermee naar bed, want dit was een ware huisdier. Echter werd die soms ’s nachts wakker voor eten tot ongenoegen van vele ouders. Dus werden de batterijen, voor het slapen gaan, eruit gehaald. Op een gegeven moment mochten wij deze huisdiertjes niet meer mee naar school toe nemen omdat het zorgde voor een grote afleiding. De Furby is nu weer terug in een nieuw jasje. Zal het weer zo’n hype worden net zoals vroeger in de jaren 90?

De Furby is weer terug! En dit is er veranderd

Wat is een Furby?

Een Furby is een soort huisdier maar dan elektronisch. Hij lijkt een beetje op een hamster en kan zowel op jou reageren als tegen je praten. Ook reageert die op aanrakingen zoals hem “eten” geven via zijn snavel. In de jaren 90 reageerde de hij erop door “yum yum” te zeggen. Een Furby kun je veranderen in karakter, precies hoe jij hem verzorgd en met hem speelt. Ook kunnen ze dansen als je ze in de buurt van muziek plaatst en hij kan zelfs met andere Furby’s praten! Daarnaast kun je zinnen en woorden gebruiken zoals: Ik vind je lief, slaap lekker, hallo, ja, nee en nog veel meer. Mocht jij nog ergens eentje op de zolder hebben liggen uit de jaren 90, dan kan dit je ook nog eens best wat geld opleveren! En mocht die zelfs nog in een doos zitten, dan kun je er omgerekend ongeveer € 600,- voor krijgen.

De Furby is weer terug! En dit is er veranderd

De Furby is terug van weggeweest!

Nu blijkt dat de Furby weer terug is van weggeweest. Zal het weer zo’n hype worden zoals vroeger in de jaren 90? Wat is er veranderd en voor welk bedrag zijn ze nu te koop? Spellen fabrikant Hasbro heet aangekondigd dat de Furby binnenkort weer in de speelgoedwinkels (en online) te verkrijgen is. De nieuwe versie zal veel op de originele lijken, maar heeft wel een nieuw uiterlijk.

De nieuwe Furby is schattiger, kleiner en kleurrijker en heeft ook veel meer functies dan de oudere versie uit de jaren 90. De nieuwe versie is verkrijgbaar in de kleuren paars en koraal en in de toekomst zullen er vast nog veel meer kleuren bij komen. Ook heeft die maar liefst 600 zinnen die die kan spreken, spraak sturende modes en meer licht- en dansbewegingen. Op Amazon is de Furby al te koop en vanaf 15 juli zal die in meer winkels en online ketens te koop zijn, ook in Nederland.

Goed om te weten is, vooral voor alle ouders, dat de nieuwe Furby wel uitschakelt! Hij kan geen verbinding met internet en dat is wel goed om te weten, omdat niet iedereen dit fijn vindt.

Ben jij van plan om voor jouw kleine een Furby aan te schaffen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *