Een huisje maken van ijsstokjes DIY

Een huisje maken van ijsstokjes DIY

Toen ik twee jaar geleden een blog artikel, creatief met ijsstokjes, schreef wist ik niet dat het een van de meest populaire artikels op zowel mijn blog als op Pinterest zal worden. Op Pinterest worden voornamelijk templates gebruikt om mooie vormen van te kunnen maken. Een tijd lang ben ik niet meer met creaties bezig geweest, wat ik wel enorm miste en sinds kort ben ik weer aan de slag gegaan! Te leuk om dit te mogen delen op mijn website en Social Media kanalen. En ik kan je vertellen, het loopt echt heel goed! Nu ben ik weer aan de slag gegaan met ijsstokjes maar voor een heel ander doel. Met ijsstokjes kun je namelijk ook huisjes maken. In mijn geval is het een vogelhuisje geworden. Het kan beter, vind ik zelf, maar het gaat om het idee! En niets is leuker dan dit te delen met mijn volgers. In dit blog artikel leg ik je huis hoe je een huisje kunt maken van ijsstokjes.

IJsstokjes

Je hebt niet veel meer nodig dan voldoende ijsstokjes, een lijmpistool en een creatieve mind! Deze materialen kun je bij de Action aanschaffen en zijn helemaal niet duur. Ook kun je er vullingen halen voor je lijmpistool. Het gaat sneller op dan ik dacht, dus een voorraad is wel zo handig. Overigens plakt het huisje beter met een lijmpistool omdat het silicone wat erin zit weer uithard. Wat mij opviel, is dat er niet veel voorbeelden stonden op het internet hoe je stap voor stap een huisje van ijsstokjes kunt maken. Je ziet wel voorbeelden die al af zijn waar je ideeën van op kunt doen.

Fundament van het huisje

Iedere huis heeft een fundament nodig, zo ook een huisje van ijsstokjes. Plaats zelf een aantal ijsstokjes naast elkaar. De aantallen bepaal je aan de hand van hoe groot jij je huisje wil maken. Zorg ervoor dat de ijsstokjes goed tegen elkaar aan blijven tijdens het bevestigen van een ijsstokje in de tegen gestelde richting. Het lijm uit de lijmpistool verhard vrij vlot dus zorg ervoor dat alles goed ligt bij het plakken ervan.

Verdere opbouw van het huisje

Verdere opbouw van het huisje kun je ook zelf bepalen. Ik heb een trapje en twee daken gemaakt voor de vorm van het huisje en de houvast ervan. Het trapje leek mij leuk om er dan toch een soort vogelhuisje van te kunnen maken. Om het helemaal af te maken kun je het huisje zelf versieren en er ook vernis op sprayen zodat het goed blijft wanneer je deze ook buiten wil plaatsen.


6 gedachten over “Een huisje maken van ijsstokjes DIY”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *