Skeeleren? Dit zijn de mooiste plekken in Zoetermeer!

Skeeleren? Dit zijn de mooiste plekken in Zoetermeer!

Skeeleren was in de jaren 90 al populair en dat is het nog steeds. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, om te bewegen, maar je beleefd er ook nog eens veel plezier aan. Wist je dat je door te skeeleren je conditie verbeterd, hiermee heel wat spieren in je benen kweekt maar er ook door kunt afvallen? En daarnaast pak je op zo’n moment ook je me-time moment. Skeeleren heeft dus heel veel voordelen. En niets is leuker dan te skeeleren op mooie plekken waar je ook nog eens kunt genieten van de natuur. Dit zijn de mooiste plekken in Zoetermeer.

Skeeleren Noord Aa Zoetermeer – Vlietland route

Een van de mooiste plekken om te skeeleren in Zoetermeer is het Noord Aa de Vlietland route. Het asfalt is mooi en je komt er alleen maar fietspaden tegen. Dit maakt het niet alleen veilig maar ook fijn om te skeeleren in Zoetermeer. Je skeelert hierdoor tussen de polders zo richting Leiden en de Vlietlanden. Vooral met het mooie weer dat er nu aan zit te komen, is dit een prachtige plek om te skeeleren. De route van Noord Aa, de Vlietland route, kun je vinden op Route You.

Skeeleren groene Hartpad Zoetermeer – Delft

Als je van skeeleren houdt, dan is dit een route die je eens geprobeerd moet hebben en hiermee leg je een afstand af van 15,31 km. Door deze route te nemen, je begint in Zoetermeer, ga je door de veenweidegebieden. Je komt door het Balijbos, het natuurgebied Dobbeplas, het Bieslandse Bos en zelfs langs het Café du Midi waar je even kunt rusten! Als je de exacte route neemt kom je zo het oude centrum van Delft binnen skeeleren.

Skeeleren in het Buytenpark van Zoetermeer

Het Buytenpark is voor echte natuurliefhebbers en in Zoetermeer onmisbaar geworden. Je komt hier langs plekken met mooie uitzichtpunten. Het Buytenpark grenst aan de wijk Buytenweg waardoor je ook een gedeelte van Snowworld kunt zien. Ook achter Snowworld bevindt zich een fietspad die richting Leidschenveen gaat, mocht je iets verder weg willen met je skeelers.

Skeeleren in het Westerpark

Het Westerpark is denk ik de bekendste en grootste park van Zoetermeer. Naast de vele en leuke activiteiten die er te doen zijn, zijn er veel paden door het park heen waar je kunt skeeleren en zo door het mooie park heen gaat. Tussendoor kun je er ook nog even stoppen en zelfs bootje varen tussendoor en genieten van het uitzicht. Met de juiste route kun je richting verschillende gebieden skeeleren.

Skeelertocht in Zoetermeer

Ook zijn er speciale routes en skeelertochten gemaakt in Zoetermeer zodat je ook binnen Zoetermeer leuke en mooie plekken kunt tegen komen. Een hiervan is de 15 km skeelertocht met een uitgebreide route. Ook zijn deze mogelijk voor 20 en 25 km. De route is al gemaakt en deze hoef je alleen nog maar te volgen.

Apps met routes

Er zijn ook diverse apps waar je gebruikt van kunt maken mocht je willen skeeleren en online een leuke route willen vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de GoSkate app die speciaal is ontwikkeld voor iedereen die graag leuke routes wilt beleven met skeelers. En ook Route You is een handige app hiervoor waar, naast skeeler routes, ook wandel- en fietsroutes voor beschikbaar zijn.

Skeeler groep in Zoetermeer

Voor zover bekend bestaat er geen skeeler groep in Zoetermeer. Terwijl die er wel veel zijn voor wandelaars- en fietsers. Mocht je interesse hebben om samen met een groep te skeeleren in en rondom Zoetermeer, laat dit dan weten door hier een bericht achter te laten of een e-mail toe te sturen naar info@faithly.nl

Wellicht is dit een manier om met elkaar af te spreken en samen te gaan skeeleren in het prachtige natuurgebied Zoetermeer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *