Een gezellig avondje eten, drinken en dansen in Purmerend

Een gezellig avondje eten, drinken en dansen in Purmerend

Purmerend staat bekend om de Koemarkt plein, veel evenementen, de kermis, de markten en een prachtige Melkwegbrug. In Purmerend hoef jij je in ieder geval niet te vervelend, het hele jaar valt er genoeg te doen. Maar vooral de Koemarkt-feestjes staan centraal in Purmerend. Om het plein heen staan heel wat horecazaken en dan is dit ook wel hét uitgaansgebied in Purmerend. Een gezellig avondje eten, drinken en dansen kan in het mooie restaurant Rooie Sien aan de Koemarkt in Purmerend.

Eten bij restaurant Rooie Sien

Restaurant Rooie Sien is een veel bezochte restaurant in Purmerend en ook zeker geen onbekende! Het restaurant is te vinden aan de Koemarkt 19 en staat vooral bekend om de sfeer, vriendelijke medewerkers en lekker eten, ook wel restaurant Koemarkt genoemd! En de talloze positieve recensies liegen er niet om! Het is een populaire en graag geziene plek in Purmerend. En dat is niet voor niets, want het menu in dit restaurant is heerlijk en gevarieerd. En mocht je nu met een grote groep vrienden komen, dan kun je kiezen voor een heerlijke BBQ in het restaurant.

Een leuk weetje over het restaurant is dat de familie in 1977 is gestart met Cafe ’t Paradijs in Purmerend. Na vele jaren, in 2013, hebben zij een 2e café geopend op de Koemarkt genaamd Café Rooie Sien. Al snel daarna werd zowel het restaurant als het café een bekende in Purmerend.

Het menu

Het menu van restaurant Koemarkt oftewel restaurant Rooie Sien is uitgebreid. Zo kun je kiezen uit een groot aantal gerechten wordt er rekening gehouden aan eventuele allergieën maar ook als je vegetariër bent. Voor ieder wat wilt dus! Om te beginnen kun je kiezen voor een voorgerecht zoals een vers afgebakken stokbrood met huisgemaakte kruidenboter, ibérico vlees en olijven. Maar ook een heerlijke carpaccio is mogelijk, een gerecht waar ik in ieder geval helemaal fan van ben! Ook is het asperge seizoen weer begonnen!

Bron: Restaurant Rooie Sien Facebook https://www.facebook.com/caferooiesien

De burgers van restaurant Rooie Sien zijn onmisbaar en een populair gerecht! Ook kun je kiezen voor heerlijke pasta, een biefstuk, vis salades en zelfs taco’s. Wanneer je met vrienden bent zijn er nog meer mogelijkheden zoals het bestellen van een tapas box, kaasfondue en een BBQ. Ook voor de mensen die komen lunchen is er een heerlijke menukaart beschikbaar. Ook is er een High Wine arrangement beschikbaar en zelfs voor het organiseren van een babyshower kun je terecht bij restaurant Rooie Sien. Er is dus van alles mogelijk.

Bron: Restaurant Rooie Sien Facebook https://www.facebook.com/caferooiesien

Café Rooie Sien

Naast dat je heerlijk kunt eten in restaurant Rooie Sien, is er ook het café Rooie Sien waar je kunt genieten van live muziek, lekkere cocktails en speciaal bier. Ook hier heeft café Rooie Sien een drankenkaart voor beschikbaar gesteld. Op de Facebook pagina van café Rooie Sien kun je alle evenementen die eraan komen in de gaten houden. Zo was er onlangs op een zondag een gezellige zondagavond met live muziek van Joey Nicolay. En ook tijdens de paasdagen was er live muziek van Donny Ponsen. Café Rooie Sien zorgt er wel voor dat het enorm gezellig wordt aan de Koemarkt in Purmerend!

Terras gelegen aan de Koemarkt

Ook is er een terras aanwezig, ondanks het nu nog geen mooi weer is zal dit niet lang meer gaan duren. Hierdoor kun je naast een binnen plek, ook genieten op een terras van restaurant Rooie Sien. Daarnaast is er rekening gehouden met eventuele weersomstandigheden. Restaurant Rooie zien beschikt over windschermen en terrasverwarmers waardoor je er fijn kunt zitten en hierdoor geen last hebt van de weersinvloeden.

Bron: https://caferooiesien.nl/terras

Een leuk weetje

Een onderdeel dat ik ook enorm graag in mijn blog artikel wil delen is dat het restaurant bezig is met een verbouwing. Er zullen nieuwe toiletten komen en ook een nieuwe garderobe. Eind mei zal het restaurant vernieuwd open gaan.

Bron: https://www.facebook.com/caferooiesien

Alle informatie op een rij

Hieronder ook alle informatie op een rij waar je café en restaurant Rooie Sien kunt volgen, de openingstijden, optie om te reserveren en alle contactinformatie. Dus ben jij binnenkort in Purmerend? Vergeet dan geen bezoekje te brengen!

Website: https://caferooiesien.nl
Facebook: https://www.facebook.com/caferooiesien
Instaram: https://www.instagram.com/caferooiesien

Openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag, woensdag, donderdag: 11:00 – 02.00
Vrijdag, zaterdag en zondag: 11.00 – 02.00

De keuken is open tot 22:00 uur

Reserveren: https://caferooiesien.nl/contact

Telefoonnummer: 0299-845872
E-mail: info@caferooiesien.nl

Ben jij al eens in Purmerend geweest?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *