Een serre uitbouw voor je huis; wat zijn de mogelijkheden?

Een serre uitbouw voor je huis; wat zijn de mogelijkheden?

Steeds meer mensen kiezen ervoor een woning uit te breiden met een serre. Een serre heeft ontzettend veel voordelen zoals het hebben van meer licht in de woning, een grotere woonoppervlakte, een fijne overgang van de woning naar de tuin, het buitengevoel en een moderne uitstraling. Het fijne van een serre, in vergelijking met een aanbouw, is het hebben van ramen. Daarnaast zorgt het voor een extra en unieke ruimte in de woning. In dit artikel neem ik je mee over een serre uitbouw voor je uit en de mogelijkheden.

Wat is een serre uitbouw

Een serre is een aparte ruimte waar het buitengevoel naar binnen word gehaald ook wel een complete uitbouw genoemd van glas aan de woning. Je krijgt hierdoor veel lichtinval in de woning. Ook onder slechte weersomstandigheden kun je heerlijk vertoeven in een serre en het zo gezellig maken als dat jij wil! Het wordt ook weleens een tuinkamer genoemd en er zijn een tal van mogelijkheden voor een serre uitbouw.

Foto bron: https://www.deserrespecialist.com

Wat je moet weten voor het plaatsen van een serre

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voor de uitbouw van een serre. Meestal heb je hier geen vergunning voor nodig, zolang je de regel van 40m2 niet overschrijdt. Wil je een serre uitbouw groter dan 40m2? Dan heb je wel een meldingsplicht! Nog meer voorbeelden van de uitbouw van een serre met betrekking tot geen vergunning:

  • De serre dient minimaal 1 meter weg te staan van een openbaar gebied.
  • Wanneer je een serre wil uitbouwen aan een voor of zij tuin.
  • Een serre mag niet worden geplaatst bij een woonwagen, tijdelijk hoofdgebouw of een recreatiewoning.
  • De serre mag geen dakterras of balkon hebben.
  • Ook voor een monumenten woning heb je een vergunning nodig.

Het is dus handig om te weten tot hoever je mag gaan in het vergunningsvrije deel. Via de website van de Rijksoverheid kun je hier alle informatie over terug vinden.

Mogelijkheden voor een serre bij De Serre Specialist

Er zijn een tal van mogelijkheden en stijlen voor de uitbouw van een serre. De Serre Specialist is enorm uitgebreid als het gaat om stijlen. Zo kun je kiezen voor een landelijke serre, een moderne serre, een klassieke uitstraling en zelfs een luxe serre. Er is overigens nog meer waar je uit kunt kiezen!

De moderne serre is toch wel een gewilde anno 2023. Een moderne serre heeft een strakke uitstraling en vind ik toch altijd wel tijdloos! Vooral omdat er bijvoorbeeld geen sierlijke details aanwezig zijn. En natuurlijk niet de grote raampartijen te vergeten en dat je kunt kiezen voor een deur naar jouw wens. Om een beter idee te krijgen over een moderne serre kun je de foto’s bekijken van een moderne serre die is geplaatst in Zwaansoek.

Foto bron: https://www.deserrespecialist.com

Industriële serre

Ook het industriële is niet meer weg te denken uit deze tijd. Zo is er ook een industriële serre bij De Serre Specialist en dan ook wel de meest gewilde in deze tijd! Stoere kleuren en materialen zie je hier vooral in terug en wat mij vooral enorm aanspreekt is het duurzame hardhout wat hiervoor gebruikt wordt. Een prachtige serre uitbouw van hoge kwaliteit met een lange levensduur!

De Serre Specialist

Van een serre heb je dus enorm veel plezier, maar er gaat ook aardig wat werk aan vooraf. De Serre Specialist ontwerpen zelf een unieke serre en helpen je met alles stap voor stap.

Heb jij weleens een serre uitbouw overwogen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *