Een helm dragen op de scooter in jouw stijl!

Een helm dragen op de scooter in jouw stijl!

Een helm is verplicht op de scooter, maar sinds 1 januari 2023 is het ook verplicht om een helm te dragen op een snorscooter. Mocht je van plan zijn om een helm aan te schaffen, kies er dan een in jouw stijl. Met TOF Helmets hoef jij nooit meer een saaie helm op, op de scooter en kan jij deze helemaal in jouw stijl dragen. Creëer je eigen unieke look en pas deze stijl aan wanneer jij dat maar wil!

Het dragen van een helm

Het dragen van een helm is niet alleen verplicht, maar ook een stuk veiliger! Een helm is letterlijk een hard hoofddeksel om je hoofd te beschermen en het dragen van een helm zorgt voor meer veiligheid en zorgt voor 60% minder kans op ernstig hoofdletsel. Een goede helm moet dan ook voldoen aan een aantal belangrijke punten. Zo moet die goed blijven zitten maar ook comfortabel, de kinsluiting moet moet goed afgesteld zijn en de helm moet net iets boven je wenkbrauwen uitkomen zodat je zeker weet dat die goed zit! Wist je trouwens dat de de Romeinse huursoldaten de helm hebben uitgevonden? Natuurlijk dragen wij in deze tijd geen helm meer uit de Romeinse tijd, maar is het wel leuk om een helm te dragen op de scooter in jouw stijl.

Een basis helm van TOF Helmets

Wanneer je een leuke helm wil dragen in jouw stijl, dan kies je eerst voor een basis helm van TOF Helmets. Want later ga jij skins uitkiezen in jouw stijl en deze passen allemaal op de basis helm. De basis helm, ook wel base helm genoemd, is beschikbaar in 4 maten:

  • Small 55 – 56 CM
  • Medium 57 – 58 CM
  • Large 59 – 60 CM
  • X-Large 61 – 62 CM

De buitenkant van de helm is gemaakt van thermoplastic materiaal, thermoplasten kunnen overigens eenvoudig gerecycled kunnen worden wat het dan ook nog eens duurzaam maakt. De helm heeft een matte grey look met soft-touch finish, overigens ook een mooie egale kleur voor wanneer je de skin niet gaat dragen. De binnenvoering is geheel uitneembaar en waswaar, de helm is uitgerust met een 30% getint vizier met een UV bescherming en makkelijk in te klappen of zelfs uitneembaar. Helmen dienen altijd gekeurd te worden alvorens deze in de verkoop mogen gaan. Hierdoor zijn de helmen van TOF Helmets gecertificeerd met het ECE 22.05.

In helm in jouw stijl met een skin!

Nu gaan we natuurlijk over op waar het allemaal om draait, een helm in jouw stijl en dit kun je doen door een skin toe te voegen aan jouw helm. Je kunt dit helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Of je nu een effen kleur wil, een leuk printje of zelfs een panterprint skin, het is mogelijk! Omdat de collectie van TOF Helmets continue wordt aangepast kun je altijd weer kiezen voor een nieuwe skin.

De skins zijn gemaakt van Lycra stof welke wordt gemaakt van polyester of polyamide waar enorm veel stretch in zit. Wel zo handig om de skin toe te passen op je helm! Ook voelt de stof lekker zacht aan en is ook nog eens waterbestendig. Ook is de stof Lycra duurzaam omdat het lang mee gaat. Het beschadigd niet door de zon, water of zelfs reinigingsmiddelen.

Wanneer je de skin op de helm wil bevestigen (wat overigens heel erg makkelijk is) kun je deze vasthaken met behulp van de strips die je vindt aan de voorzijde in de helm. Ook is dit mogelijk op de achterzijde van de helm. De skin blijft goed vast zitten en kan niet zomaar van de helm af komen.


2 gedachten over “Een helm dragen op de scooter in jouw stijl!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *