Hoe kies je de juiste website hosting

Hoe kies je de juiste website hosting

Tijdens mijn eerste jaren als blogger had ik werkelijk geen idee waar ik moest beginnen en wat een website hosting was. Ik koos voor een makkelijke weg, een website waar ik alles in een had, een template kon kiezen en weinig zelf hoefde te doen. Geen idee wat SEO inhield en hoe belangrijk dit wel niet wat. Met de tijd leer je andere bloggers kennen, ga je je steeds meer verdiepen en zo kom je er ook achter wat nodig is om te groeien. Dit alles zorgde er dus voor dat ik wist dat er iets veranderd moest worden.

Content management systeem

Voordat ik een overstap ging maken, wilde ik eerst bekijken van welk content management systeem ik gebruik ging maken. Voor mij stond WordPress op mijn lijstje en daar ben ik nooit meer vanaf geweken. Zelf vind ik het een prachtig content management systeem. Zodoende ging ik op onderzoek uit welke website hosting werkt met WordPress.

Opties website hosting

Wanneer je gaat kiezen voor een website hosting, kijk dan altijd eerst naar de mogelijkheden. Schrijf je wensen op want er zijn zoveel hosting sites rond het internet maar niet allemaal bieden de opties aan waar jij graag gebruik van wil maken. Een voorbeeld van mijn lijst om een inzicht te krijgen:

 • Domeinnaam (eventueel de optie om een bestaande domein te verhuizen)
 • Domeinextentie(s)
 • Website builder of WordPress
 • 1 click WordPress installatie
 • E-mail
 • SSD opslag
 • Laadtijden en verkeer
 • Website onderhoud
 • Website ondersteuning
 • Back-up optie
 • Google Ads krediet
 • SSL cetrificaat website
 • Websitestatistieken
 • 24/7 support

Vergelijken

Zoals je ziet heb ik best wel een lijst met voorkeuren. Niet elke host biedt dit aan waardoor het vergelijken soms een lastige taak kan zijn. Daarom heb ik gebruik gemaakt van een hosting vergelijker. Zodoende kwam ik uit bij one.com. Zij bieden alles aan wat ik nodig heb! De klantenservice kan ik 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken. Ooit had ik een keer diverse aanmelders en inlogpogingen van het buitenland op mijn website. One.com zorgde er zelf al voor dat dit direct geblokkeerd werd en doordat ik direct contact met en kon opnemen, had ik de mogelijkheid om direct mijn wachtwoorden aan te passen.

Korting!

Bij de meeste hostings krijg je de eerste jaar een flinke korting. Na je eerste jaar kun je ieder jaar weer kiezen voor een pakket waar jij graag gebruik van wenst te maken. Ook kun je het zo duur maken als dat je zelf wil. Wanneer jij je nu aanmeldt bij one.com krijg je maar liefst een korting van € 14,00. De kans is groot dat jij hierdoor het eerste jaar helemaal niets betaald. Dat is mooi meegenomen!


2 gedachten over “Hoe kies je de juiste website hosting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *