Online verpakkingsvrij boodschappen doen bij Pieter Pot

Online verpakkingsvrij boodschappen doen bij Pieter Pot

Ondanks dat ik steeds meer duurzaam leef, op zoek ga naar producten en verpakkingen die duurzaam zijn geproduceerd, had ik eerder nog niet gehoord over verpakkingsvrij boodschappen doen. Toen ik werd benaderd door Pieter Pot was ik razend enthousiast. Het deed mij echt denken aan oma’s tijd waar alles in ouderwetse potjes bewaard bleef.

Verpakkingsvrije winkel

Naast duurzame winkels komen er ook steeds meer verpakkingsvrije winkels. Mijn eigen onderzoek laat zien dat dit een flinke hype aan het worden is. Nu ben ik wel bekend met supermarkten in de buurt die 100% biologisch producten verkopen, maar verpakkingsvrij ben ik nog niet tegen gekomen.

Verpakkingsvrije winkel online

Eerlijk is eerlijk, online je boodschappen doen is tegenwoordig echt ideaal! En niet alleen tijdens het corona virus, wat het overigens wel veiliger deed lijken, maar ook het gemak ervan! Zelf niet meer door de drukke supermarkt heen, je verspilt geen benzine meer (het is nu wel heel erg duur) en je hoeft het zelf niet meer te sjouwen.

Sambal en mayonaise in een potje

Afval

Als ik kijk naar mijn grijze bak, die ik iedere 2 weken buiten mag zetten, is die hartstikke snel vol! Eigenlijk red ik het niet eens en het meeste wat erin gaat zijn toch wel verpakkingen van eten. Eten en drinken doen we iedere dag van ’s ochtends tot ’s avonds, maar de verpakkingen die wij iedere dag weer weggooien is veel en slecht voor het milieu.

Wat doet afval met onze planeet?

Onze planeet warmt ontzettend snel op! Dit zorgt er niet alleen voor dat we last hebben van slechte weersomstandigheden maar zorgt ook voor watertekorten en droogte. Dit zorgt ook ervoor dat wij veel sneller gezondheidsproblemen krijgen.

De ijskappen smelten sneller en de oceaan is ook warmer. Sommige vissen bevinden zich hierdoor nu op andere plekken, wat eigenlijk niet de bedoeling is. Door verpakkingsvrije boodschappen te doen bespaar je afval waardoor we ook besparen op primaire grondstoffen. Al met al komt het erop neer dat wij hierdoor minder aardolie nodig hebben voor plastic.

Dieren worden ook ziek van afval, of kunnen geen voedsel meer vinden. Uiteindelijk gaan ze er zelfs aan dood. Hierdoor kom je ook vaak tegen dat er een uitsterfte is van een bepaald diersoort. Als je kijkt naar de oceanen en wat er allemaal gevonden wordt, waar de dieren in verstrikt raken dan is dat echt verschrikkelijk om aan te zien.

Amandelnoten en groentechips in een potje

Herbruikbare potten

Nu terugkomend op het onderwerp online verpakkingsvrij boodschappen doen. Pieter Pot heeft hier een geweldige oplossing voor. Producten in herbruikbare potten. En dan denk je nu vast, hoe werkt dit dan? Dat ga ik je uitleggen!

Pieter Pot bezorgd boodschappen in herbruikbare potjes. Ken je die potjes van vroeger nog die je mooi kunt afsluiten waar alles in bewaard blijft maar ook houdbaar? Je betaald statiegeld over de potten, maar geen zorgen die krijg jij natuurlijk gewoon weer netjes terug bij de volgende bestelling! Door het gebruik van herbruikbare potten is er geen afval meer. Dit scheelt een hele boel en heeft ontzettend veel impact.

Thee in een potje

Boodschappen bezorgd

Zoals ik eerder aangaf is het ontzettend makkelijk en fijn als je boodschappen bezorgd kunnen worden. Pieter Pot zorgt ervoor dat jouw verpakkingsvrije boodschappen worden bezorgd. Wanneer jij klant wordt bij Pieter Pot krijg je ook nog eens een gratis potje pindakaas. En ik kan je vertellen, die zijn heerlijk!


10 gedachten over “Online verpakkingsvrij boodschappen doen bij Pieter Pot”

  • Zijn het dan bepaalde producten want niet alles kan denk ik per pot verpakt worden. Ik vind het wel een groot pluspunt, waarom zou tig keer theezakjes in een verpakking verkopen die je eigenlijk toch niet nodig hebt.

  • Heel graag wil ik ook bij Pieter Pot gaan bestellen. Een account heb ik alvast aangemaakt. Ik ben nog even aan het wachten totdat ik meer in één keer kan kopen, want dat ik ook milieuvriendelijker 🙂

  • Sommige producenten overdrijven als het op verpakkingen aankomt, bekijk maar eens alle verpakkingen als het op snoep aankomt.
    Dit is een uitstekend initiatief op weg naar duurzaamheid. Wij gebruiken thuis ook deze potten en dragen ook ons steentjes bij. Om een voorbeeld te geven; wij kopen mayonaise in emmers maar scheppen over in zo’n glazen pot. Is de pot leeg dan reinigen we deze en vullen hem terug op. Is het emmertje leeg dan kan je deze prima gebruiken om mee te poetsen of zaken mee op te bergen aangezien er een deksel is. Alle stappen op weg naar duurzaamheid zijn belangrijk.

  • Ik ga binnenkort ook maar eens bij Pieter Pot bestellen. Een beter milieu begint bij jezelf toch? Zijn dat op de 3e foto hondenkoekjes?

  • Ik heb al vaker over Pieter Pot gelezen en vind het heel interessant. Vooral omdat ik ook steeds meer duurzame keuzes wil maken. Dankjewel voor je inspirerende review!

  • Deze ga ik onthouden. Al dat verpakkingsmateriaal is zo zonde. Herbruikbare en verpakking vrije producten zijn inderdaad vele beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *