BOOS over The Voice Of Holland schandalen

BOOS over The Voice Of Holland schandalen

BOOS over The Voice Of Holland schandalen. Dit artikel is geschreven naar aanleiding van de aflevering van BOOS over de schandalen bij The Voice Of Holland. Dit artikel berust enkel op uitspraken van deze aflevering en is geen weerspiegeling van mijn persoonlijke mening.

Op 15 januari kwam het nieuws naar buiten dat er aantijgingen zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het bekende RTL programma The Voice Of Holland. Op 12 januari heeft de redactie van het programma BOOS een mail gestuurd over bovenstaand onderwerp. Hierdoor is besloten dat de zender, RTL, en de producent van het programma, The Voice Of Holland, om het programma tijdelijk stil te leggen.

Vandaag, 20 januari, is om 16:00 uur een nieuwe aflevering online gekomen van het BNNVARA programma BOOS op YouTube. Tim Hofman heeft in een eerder berichtgeving op Twitter aangegeven dat hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt is.

In het programma: onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij de talentenshow The Voice Of Holland.

Start over het verhaal van The Voice Of Holland

Tim Hofman vertelt in de video tientallen mensen te hebben gesproken, slechts een deel daarvan durfde voor de camera te spreken. Niet iedereen durfde te spreken wegens diverse redenen. Bang voor mensen met meer macht dan zijzelf of zelf voor het verlies van hun carrière! In het voorjaar van 2021 werd al het een en ander bekend over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het bekende RTL programma The Voice Of Holland. Mede hierom heeft het programma BOOS, afgelopen zomer 2021, een oproep gestart om in contact te komen met mensen die hiermee te maken hebben gehad bij een talentenshow.

Jeroen Rietbergen

De video begint al snel over Jeroen Rietbergen. Het programma BOOS heeft al vele meldingen hierover ontvangen. De eerste spreker vertelt dat Jeroen Rietbergen haar eerst appte om zakelijke redenen, al snel werden er foto’s gevraagd. Daarop volgt ook een uitnodiging in een hotel waar Jeroen Rietbergen zich dan op dat moment bevindt. Vervolgens ging dit snel over op seksueel getinte berichten en geslacht foto’s! Maar ook seksueel getinte opmerkingen op het werk. Niet één maar meerdere dames hebben dit soort getinte berichten en opmerkingen ontvangen, waarvan 19 dames dit gemeld hebben bij het programma BOOS. Daarnaast waren zij ook bang om hierover te praten met iemand, angstig voor wat het bekend maken hiervan zou doen met hun positie.

Marco Borsato

Op 14 december 2021 is er aangifte gedaan tegen Marco Borsato over onzedelijke betastingen. In de video zie je een korte reconstructie terug hoe het verhaal vanaf de aangifte verloopt. 3 jonge vrouwen hebben aan het programma BOOS en John van den Heuvel hun verhaal gedaan, waarvan een medewerker van The Voice. Zij zijn langdurig, door Marco Borsato, betast op hun billen. Ook zijn er meldingen binnen gekomen van 3 kandidaten van The Voice Of Kids 13 en 14 jaar. Daarnaast een getuige die dit heeft gezien. Iedereen op de werkvloer bleek dit te weten maar hield zijn hand boven het hoofd.

BOOS over The Voice Of Holland schandalen

Ali B.

Het volgende stukje is een jonge vrouw te zien, waarvan haar gezicht niet in beeld is en haar stem vervormd, dat zij (die dag) aangifte gaat doen tegen Ali B. Zij vertelt dat dit een grote stap maar ook enorm spannend is. Het blijkt op een incident dat zich heel lang geleden heeft afgespeeld, toch doet zij die dag aangifte. Zij hoopt vooral door haar aangifte dat meerdere meiden die hiermee te maken hebben gedaan ook deze stap durven te nemen.

Ook over Ali B. is er het een en ander te vertellen. Achter de schermen zou hij zich agressief gedragen en schijnt hij een affaire gehad met een van de kandidaten. Ook wordt vertelt dat er 2 vrouwen zijn aangerand door Ali B.

In de video vertelt een slachtoffer haar verhaal: toen de desbetreffende dame uit The Voice lag is zij gebeld door Ali B. met de mededeling dat hij toch iets wil aanbieden in zijn studio door middel van het maken van muziek. Wekelijks belde hij haar als hij in de buurt van haar omgeving was, de kandidaat was toen der tijd 18 jaar. Tot de dag dat hij haar kwam ophalen om naar de studio te gaan. Daar heeft hij haar vertelt zin te hebben om haar te n****n.

Een andere slachtoffer vertelt in de video dat Ali B. haar ineens begon te zoenen. Ze voelde zich machteloos en was verstijfd, met de gedachten dat hij veel macht heeft. Vervolgens heeft het slachtoffer ook seks gehad met Ali B. Ze was in shock en durfde er geen nee tegen te zeggen. Ze dacht dat zij met iemand was die ze kon vertrouwen en wist hoe hij in elkaar stak. Ook deze slachtoffer was toen der tijd 18 jaar en Ali B 32. Het slachtoffer heeft jarenlang het idee gehad dat dit haar eigen schuld was.

Onduidelijk of het om dezelfde slachtoffer gaat of een andere, wegens het afgeschermde beeld en vervorming van de stem. Slachtoffer vertelt dat zij 8 jaar geleden is verkracht door Ali B. Ze vind het lastig om het zo te noemen omwille van Ali B. Omdat zij nog steeds het idee heeft dat het haar eigen schuld was.

Meer verhalen over Ali B.

De video gaat verder over meerde meldingen van mensen over Ali B van zowel binnen The Voice Of Holland als buiten het programma om. Een slachtoffer vertelt op een feestje te zijn waar Ali B optrad en uit het publiek werd gehaald door hem. Vervolgens wilde hij met haar alleen zijn en stelde haar de vraag of zij bekend wilde worden en haar daarbij kon helpen. De sfeer werd uiteindelijk grimmig omdat hij te dichtbij kwam en het slachtoffer sterk de indruk had dat hij seks met haar wilde.

Een andere slachtoffer, bron Schrijverskamp, krijgt hetzelfde aanbod, hulp om bekend te worden. Het slachtoffer is samen met een vriendin naar zijn studio te gaan. Ali B heeft haar plotseling gezoend en het slachtoffer voelde zich hier niet fijn waarbij zij direct weg wilde. Ali B. heeft haar geld aangeboden om te blijven.

Of het om hetzelfde slachtoffer gaat of een andere werd mij niet duidelijk, er zijn seksuele handelingen verricht welke zij absoluut niet wilde. Ali B werd hier boos om, vertelt het slachtoffer. Ook heeft het slachtoffer seksuele handelingen verricht om er vanaf te zijn en door de angst.

BOOS over The Voice Of Holland schandalen

BOOS over The Voice Of Holland

Boos heeft een verslag en vragen gestuurd naar de desbetreffende partijen rondom The Voice Of Holland. Vooral de vraag of dit bekend is binnen de organisatie. Ook hebben Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Ali B. een lijst met bijpassende vragen gestuurd. De advocaat van Marco Borsato heeft aangegeven dat hij hier niet op in gaat. Jeroen Rietbergen heeft ondertussen bekend. Na een statement op Social Media, van Ali B. is er geen gehoor meer gegeven.

Regisseur van The Voice Of Holland

De aflevering van BOOS is vooral gericht op de slachtoffers rondom de situatie waarbij zij zich kunnen uitspreken over de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld. Een slachtoffer vertelt dat zij ooit een regisseur van The Voice Of Holland hierover heeft gesproken over de gebeurtenissen die erg luchtig hierover zou hebben gereageerd. Ook over dezelfde regisseur zijn er 15 meldingen binnen gekomen van slachtoffers wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ongewenste opmerkingen en betastingen van seksuele aard.

John de Mol over The Voice Of Holland

Eerder heeft Tim Hofman 9 vragen gesteld aan John de Mol. Voordat John de Mol deze vragen heeft beantwoord, wilde hij eerst de aflevering van BOOS zien. John de Mol komt in beeld om alle vragen te beantwoorden. John de Mol geeft aan behoorlijk in de war te zijn van wat hij heeft gezien.

Vanaf minuut 48 tot het einde van de video kun je het interview terug zien tussen Tom Hofman en John de Mol.

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp nodig? De volgende instanties kunnen jou hulp aanbieden:

Centrum Seksueel Geweld 0800-0188
Veilig Thuis 0800-2000
Mind Korrelatie 0900-1450
Slachtofferhulp Nederland 0900-0101


1 gedachte over “BOOS over The Voice Of Holland schandalen”

  • Mijn nare ervaring kwam door dit gebeuren letterlijk naar boven. Maar even naar de huisarts gegaan. en nu wordt het waarschijnlijk EMDR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *