Een dameswinterjas scoren en de trends dit jaar

Een dameswinterjas scoren en de trends dit jaar

Het is weer kouder en ondertussen trekt iedereen een winterjas aan. Vanaf nu kan het alleen nog maar kouder worden dus het is belangrijk een dameswinterjas te dragen welke goed aansluit en de kou buiten houdt. Daarnaast moet het er ook leuk uitzien natuurlijk, want mij zie je sommige jassen echt niet aan doen! 

Mijn nieuwe en te grote winterjas

Onlangs had ik een leuke dameswinterjas gescoord, althans dat dacht ik! Eindelijk een jas die ik wil, in het zwart, lang uitlopend en die goed aansluit. Hiermee kom ik de winter door! De jas was ook nog eens afgeprijsd dus ik dacht een flinke slag gemaakt te hebben voor dit jaar. Natuurlijk heb ik al winterjassen liggen, maar ik vind het leuk om ieder jaar een nieuwe winterjas erbij te kopen. Daarnaast houd ik ook van afwisseling. De ene keer draag ik graag een lange winterjas en de andere keer een kortere. Of de kleur, zo heb ik zwarte winterjassen, witte, een groene maar ook in printjes. Enfin ik had mijn winterjas gescoord!  

Wekenlang hing mijn nieuwe jas in de kast met kaartjes en al eraan, op het moment dat ik deze wilde aantrekken viel het mij op dat mijn nieuwe winterjas veel te groot was! Heel vreemd, want toen ik de winterjas had gepast in de winkel zat die als gegoten en stond die zo mooi. Dat ook de winkelmedewerker zei: deze maat staat je perfect! Niet groter en niet kleiner moet die zijn.  

Toen ik naar de maat keek, bleek de winkel mij een maat XL meegegeven te hebben in plaats van de maat M die mij zo goed paste! Helaas, ik moet op zoek naar een andere jas! Afgeprijsde producten mochten niet meer worden terug gebracht, wel geruild maar toen bedacht ik mij dat Jasmina nog op zoek was naar een goede winterjas! Gelukkig heb ik Jasmina wel heel blij kunnen maken want de jas paste haar perfect.

Hoe weet je welke winterjas je staat 

Een van de belangrijkste aspecten als je een winterjas koopt. De jas moet niet alleen goed aansluiten en warm zijn maar ook of de winterjas je goed staat. Wat bij de een goed kan staan, kan bij de ander totaal niet staan. Maar hoe weet je nu welke winterjas bij je staat?

Ben jij wat voller, dan is het belangrijk dat je een jas draagt die jouw schouders en bovenlichaam minder vol doen lijken. Ben jij vrij slank, dan is een jas die wat voller is juist erg leuk! Denk maar aan die geweldige puffer jassen! Heb jij een zandloper figuur, dan zijn jassen die jouw taille zichtbaar maken prachtig! Ben jij klein? Dan maken kortere jassen jou weer langer. En ook bij lange mensen staan alle typen winterjassen vaak weer goed.

Daarnaast moet een winterjas natuurlijk ook volledig jouw smaak zijn! De een draagt liever een langere winterjas en de ander draag graag een kortere winterjas. Houd ook rekening met het vervoer waar jij dagelijks mee reist. Dit klinkt misschien gek, maar als jij iedere dag op een scooter rijdt, dan is een aansluitende winterjas enorm belangrijk! Net zoals op de fiets! Al met al is het gewoon fijn als een winterjas voldoet aan jouw smaak, het je staat en het goed warm is.  

Winterjassen 2021 trend

Als het om trends gaat, dan volg ik die op de voet! Zelf vind ik het altijd heel erg leuk hoe dit ieder jaar weer veranderd. Meestal koop ik dan ook een jas die de trend is van het seizoen, mits het mij staat natuurlijk. Als we kijken naar de winterjassen voor in 2021/2022 bij OTTO dan zie je veel puffer jackets en vooral de lange winterjassen voorbij komen. Hoe langer hoe beter lijkt het. Een lange jas is heerlijk warm! Je benen zijn ook helemaal bedenkt, geen windje die daar doorheen kan komen. Ik ben er in ieder geval wel gek op. Want de winter is helaas niet mijn favoriete seizoen.  

Wat zijn de modekleuren deze winter

Ook niet  geheel onbelangrijk, wat zijn nu de modekleuren deze winter? Bruin en wit zijn echt de kleuren dit winterseizoen! Een winterjas in de kleur bruin zul je overal zien terug komen. Het oogt ook warm en staat ook bijna bij iedereen. De witte winterjassen zijn ook niet onmisbaar, wist je dat deze kleur winterjas prachtig mooi staan bij vrouwen met donkere haren? 

Online je jas scoren

Tegenwoordig doen we niet anders meer, online shoppen! Je hoeft niet meer naar de winkel te gaan om een winterjas te kopen. Als jij je maat weet, precies weet welk model je wilt dat is online een winterjas scoren bij de OTTO veel makkelijker.

Heb jij al je winterjas voor dit seizoen aangeschaft?


2 gedachten over “Een dameswinterjas scoren en de trends dit jaar”

  • Afgelopen zaterdag ben ik gaan shoppen voor een winterjas, maar ik ben niet geslaagd… Ik vind een winterjas kopen dus altijd zo moeilijk. Een bruine kleur lijkt mij wel tof trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *