World Cleanup Day op de blogboot Amsterdam

World Cleanup Day op de blogboot Amsterdam

De World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie waarbij ruim 180 landen aan de slag gaan om de wereld een stukje schoner te maken. Als je eens wist hoeveel afval er rond zwerft op straat, in de grachten en in de oceaan dan begrijp je ook wat dit met de natuur en dieren doet.

Als er iemand is die hier graag aan wil bijdragen ben ik dat wel! Zeker als het gaat om dieren waar ik gek op ben en de natuur een stukje schoner te maken. Daarom heb ik mij aangemeld voor de blogboot World Cleanup Day op 27 september 2021.

De reis

Jasmina, van Sparkles Inside, haalde mij ’s ochtends met de auto op voor onze trip naar Amsterdam. In de auto nog even heerlijk geklets over onze doelen en de toekomst maar ook over wat wij konden verwachten op de blogboot in Amsterdam. Voor ons was dit de eerste keer, dus wij wisten eigenlijk totaal niet wat ons te wachten stond. Maar we hadden er reuze zin in!

Omdat Jasmina niet graag rijdt in een drukke stad nam ik het midden in Amsterdam over. Dit doe ik wel even dacht ik, want Den Haag is toch ook hartstikke druk op de wegen? Maar als je een drukke stad niet kent en het verkeer daar toch net een beetje anders is dan moet je toch wel even je focus erbij houden.

Parkeren

Kaart lezen is niet voor mij weggelegd, ik kan het niet en ga dit nooit kunnen ook. Ik volg mijn gevoel, daar kom ik later in deze blog nog op terug. Enfin, wij op zoek naar de aangegeven parkeergarage waar wij dus 10 keer langs gereden zijn, besloten we een parkeerplek langs de grachten te zoeken.

Uiteindelijk hebben wij een plekje langs de gracht gevonden, enkele meters van de blogboot vandaan! Ideaal want wij wilden niet meer zoeken maar de boot op. Parkeren is overigens enorm duur, de volgende keer rijden wij tot Amsterdam RAI waar je slechts € 1,00 betaald voor een hele dag parkeren en de rest leggen wij dan met het OV af.

De blogboot

Daar ligt die dan, de Starboard langs de mooie grachten van Amsterdam. Vergezeld door Amber en Maarten die ervoor zorgde dat het een leuke dag voor ons werd. Voor ons was het omgetoverd tot een blogboot, maar mocht je zelf graag varen door de Amsterdamse grachten dan kan ik je dit zeker aanraden! Ik heb Amsterdam nog nooit op deze manier gezien en ik vind het prachtig!

Starboard Amsterdam

Ook is er gedacht aan genoeg eten en drinken voor tijdens de bootvaart. Naast de heerlijke croissants en frisdrank was er voldoende koffie en thee. Die had ik wel nodig na het ritje door Amsterdam. Ik vond het enorm fijn dan Starboard dit had geregeld.

Tijdens de vaart

Marstyle maakte de start van de World Cleanup Day. Het was leuk om te zien wie er aanwezig was op de boot en zo ook andere bloggers te leren kennen. We startte met een voorstel rondje en ook iemand van van het PR bureau PVPR was erbij, Pieter Valk en had een tas meegenomen van Got Bag.

Pieter Valk van PVPR

Got Bag

De dag begon dan ook met informatie over de Got Bag. Got Bag zet zich in voor schone oceanen en verantwoord gebruik van plastic. Hun missie is dan ook: “Create an Impact”. Dit staat niet alleen voor duurzaam handelen maar ook verandering teweeg brengen. Alle vuil en plastic wat uit de Oceaan gehaald wordt, is verwerkt in de tassen van Got Bag. En ze zijn werkelijk waar heel stevig en de kwaliteit is geweldig!

Op de website van Got Bag kun je ook lezen hoe hun schoonmaak programma werkt. Heel interessant om te weten en zo weet je ook precies waar de tas vandaan komt.

Got Bag

Gardena

Marstyle begon een leuke presentatie over Gardena. Gardena verkoopt tuingereedschap en met een nieuwe tuin waarin ik nog een groentje ben is dit natuurlijk geweldig! Gardena verkoopt het combisystem wat ideaal is tijdens gebruik en kunt afwisselen met tools. De combisystem Multihark is zo handig, je hoeft niet meer te bukken, de hark is vrij groot en je bent sneller klaar!

Door de combisystem hoef je alleen van tool te veranderen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een sneeuwschuiver op plaatsen maar ook een 3in1 voegenkrabber/borstel. Daarnaast hebben zij zoveel meer! Echt de moeite waard om te kijken.

Goodiebag

In de tas zaten meerdere leuke dingetjes zoals het notitieboekje van Marstyle en heerlijke chocolade van Chocolade bezorgd. De chocolade bonbons zijn uniek, lekker en zien er vrolijk gekleurd uit. Wat ook erg leuk is dat je de chocolade zelf samen kunt stellen op de website. Wist je dat deze bonbons handgemaakt worden?

Chocolade bonbons van Chocolade bezorgd

Schoonmaken van de grachten

De Amsterdamse grachten zijn mooi, maar nog mooier als je deze schoonmaakt! Als je zag wat voor troep hieruit kwam dan schrik je best wel. Papier, vuilniszakken, kartonnen dozen van etenswaren en nog veel meer. Het voelde goed om bij te dragen aan deze schoonmaak dag en daarnaast is Amsterdam weer een stukje schoner gemaakt.

Daarnaast heb ik Maarten van Starboard heel veel vragen gesteld over de geschiedenis van Amsterdam. Als je de oude huizen ziet maar ook oude monumenten dan word je best wel nieuwsschierig naar de achtergrond hiervan. Hij wist mij zoveel te vertellen!

Afval uit de grachten van Amsterdam

Afsluiting blogboot

Ik vond het geweldig om aanwezig te zijn en Nederland een stukje schoner te maken! De hele groep deed actief mee en Amber en Maarten hebben ons een geweldige dag bezorgd!

Bloggers op de blogboot

Verder in Amsterdam

Samen met Jasmina zijn wij nog een stuk door Amsterdam gaan lopen. Ik wilde onwijs graag naar de Leidse Dwarsstraat waar Peter R. de Vries zijn laatste stappen heeft gezet. Op de een of andere manier wilde ik hem herdenken, maar op de plek was ook niets meer om hem te kunnen herdenken. Hiervoor heb ik een mooi stukje geschreven welke je kunt lezen in een andere blog over Peter R. de Vries.

Verdwaald in Amsterdam

Omdat mijn vader ooit zei, toen wij samen in Amsterdam waren, je gevoel te volgen als je de weg terug zoekt dacht ik; dat gaan we doen. Uiteindelijk zijn Jasmina en ik zo erg verdwaald dat we d.m.v. de navigatie (welke ik nog steeds niet begrijp) zijn terug gekomen op de plek waar de auto geparkeerd stond. Ook heeft Jasmina het duurste gebak van haar leven gekocht! € 7,50 per gebak! Als ze dat had geweten…

Een dag om nooit meer te vergeten! Wat doe jij voor het milieu?


1 gedachte over “World Cleanup Day op de blogboot Amsterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *