De laatste 4 maanden van het jaar

De laatste 4 maanden van het jaar

Het klinkt misschien een beetje gek, maar zodra augustus voorbij is voel ik mij altijd een beetje down. Het idee dat de zomer dan echt voorbij is en we weer koude maanden tegemoet gaan. Anderzijds zijn het ook wel weer hele fijne en vrolijke maanden.

September

September breekt aan en iedereen hoopt nog een beetje op een goed najaar. Nog even genieten van de zon en als wij uit kunnen gaan van de weer berichten dan ziet het de aankomende 14 dagen nog goed uit! Het klinkt gek, maar in september geniet ik nog even extra van het lekkere weer! Want daarna is het dan echt over met de warmte.

September

Losse blaadjes

Wel zie je al hier en daar wat bladeren op de stoep en wegen. Je weet dat het eraan zit te komen en de natuur doet het werk. En officieel gaat 21 september de herfst tijd van start. Mijn sombere gevoel switch ik om naar al het moois van de natuur! In de herfst periode zijn de kleuren prachtig mooi, er veranderd veel en het begint er steeds minder zomers uit te zien.

Oktober

En dan is het oktober. Je voelt dat het weer frisser is geworden. Met wat geluk hebben we af en toe nog wat dagen dat het aanvoelt als een heerlijke lente dag. De dagen worden korter, het regent vaker en dan weet je dat het echt gaat beginnen! De donkere en koude dagen. En niet te vergeten, de wintertijd gaat in op de laatste zondag van de maand oktober!

Maar ook hier weer anderzijds, heeft de maand oktober ook wat leuks voor ons in petto. En dat is Halloween! Vóór het corona virus waren er veel steden bezig met grote Halloween feesten en optochten. Met een klein beetje geluk kunnen wij dat dit jaar mee maken!

Oktober

November

Vaak is de temperatuur dan rond de 10 graden. Maar het lekkere warme weer is nu echt over! 20 graden halen wij niet meer, mits het klimaat een gekke omdraai maakt. Ik heb het één keer mogen mee maken! Buiten zwemmen eind oktober / begin november! Dat was wel heel erg bijzonder. Maar laten wij ervan uit gaan dat dat niet gebeurd en zeer sporadisch is.

Iedereen bereid zich nu al een beetje voor op de feestmaanden. Eerst het sinterklaasfeest en daarna beginnen we aan kerst! Sommigen zetten al een kerstboom op en anderen vinden dit nog te vroeg.

Ik vind het een heerlijke maand, ondanks de kou! Dit komt meer door de voorbereidingen en het idee dat ik weer lekker kan kerstshoppen!

November

December

En dan is de laatste maand van het jaar aangebroken! Een drukke maand, sinterklaas, kerst, oud & nieuw en ook nog eens heel veel verjaardagen tussendoor! Heel wat familie en ook ik zijn in deze maand jarig. Ondanks de kou vind ik december niet zo’n erge maand. Dit omdat het voor mij als een feest aanvoelt en ik gewoonweg veel te doen heb waar ik naar uitkijk!

December

WInterdepressie

Velen mensen hebben last van een winterdepressie. Je voelt je somber, moe en een beetje lusteloos. Om voor mijzelf een winterdepressie uit te spreken vind ik een beetje to much. Maar ik merk wel dat ik last heb van deze symptonen. Dit los ik op om wat vaker naar de zonnebank te gaan en meer vitamine D te slikken.

Hoe ervaar jij de laatste 4 maanden van de maand?


7 gedachten over “De laatste 4 maanden van het jaar”

  • Ja, dat herken ik wel hoor! November vind ik idd ook wel leuk door de voorbereidingen op de feestmaand. December vind ik echt altijd heel gezellig, maar als ik kan kiezen, dan ga ik toch voor april tot en met augustus!

  • Ugh ik probeer altijd zo lang mogelijk aan het zomergevoel vast te houden. Ik word dan ook echt sjaggie wanneer de pepernoten al vroeg in de supermarkt verschijnen haha. Nee maar serieus, ik heb een enorme hekel aan herfst. Winter ben ik niet gek op maar door kerst en zo kan ik er alsnog wel van genieten. Maar nee, het zijn zeker niet mijn favoriete maanden.

  • Super leuk artikel! Zelf ben ik ook echt een lente en zomer mens maar, ik merk dat ik ook steeds meer kan genieten van het najaar. De schoonheid van de natuur en de komst van het mystieke rond Halloween I love it en dan de gezelligheid richting kerst toch weer iets moois om naar uit te kijken. Maar nu eerst nog even genieten van deze heerlijke Indian summer.

  • Als Brabander kijk ik altijd erg uit naar 11-11. Het begin van het carnavals seizoen. Dat is voor mij dus een leuke tijd. Wel merk ik dat de donkere korte dagen wel invloed op mij hebben. In het donker naar het werk vertrekken en in het donker weer naar huis. Ik heb dan toch liever een leuke zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *