Influencer marktplaatsen Nederland

Influencer marktplaatsen Nederland

UPDATE MEI 2023 – Toen ik in 2018 begon met bloggen, wist ik helemaal niets van Influencer marktplaatsen af. Eigenlijk wist ik niet eens dat het bestond! Ik zag weleens op Instagram dat er bekende influencers waren die een samenwerking hadden voor een product, maar verder dan dat keek ik ook niet. Dit is de afgelopen jaren enorm veranderd. Want niet alleen bekende influencers maar ook micro influencers kunnen nu leuke samenwerkingen aan gaan met leuke bedrijven.

Samenwerkingen

Samen werken met een bedrijf doe ik alleen als het product echt bij mij past. Want waarom zou ik een product promoten die niet binnen mijn niche past en ik er ook geen feeling bij heb? Ik doe dit omdat ik het leuk vind, ik er heel veel plezier uit haal en omdat het mijn hobby is. Doe het ook niet voor “gratis spullen”, waarover ik eerder heb geschreven in een blogpost, als geld of gratis spullen verdienen je enige reden is om te gaan bloggen kan je het beter niet doen. Anyway, om aan samenwerkingen te komen kun je je dus inschrijven bij influencer marktplaatsen.

Lijst met Influencer marktplaatsen van Nederland

Omdat ik graag mijn passie en kennis deel, maar ook andere bloggers en influencers graag wil helpen deel ik in deze blog post Influencer marktplaatsen van Nederland. Sommigen komen je misschien bekend voor en sommigen zijn misschien nieuw voor je! Ook zal ik een aantal PR-bureaus met jullie delen om je in te kunnen schrijven.

Linkpizza Ik ben gek op Linkpizza! Tot op heden heb ik altijd leuke samenwerkingen gehad voor zowel mijn Social Media als mijn blog (website). Zij bieden je de mogelijkheid om te pitchen op leuke samenwerkingen met diverse bedrijven. Het contact verloopt soepel en daarnaast hebben zij ook een affiliatie programma.

Join Ook Join vind ik erg overzichtelijk in wat zij aanbieden. Regelmatig kun je weer pitchen op nieuwe samenwerkingen. Ook hier heb je de mogelijkheid om makkelijk in contact te staan met bedrijven.

Promoty – Wat eerst een leuk programma was om te gebruiken is nu aanzienlijk minder geworden. Ik krijg hier geen samenwerkingen meer uit.

Blog Brains Ook een hele fijne en handige website! Wel wordt eerst je blog nagekeken en in een prijscategorie ingedeeld. Je ontvangt per e-mail ook heel veel tips namens hen voor je blog! Ik ontvang regelmatig mails van Blog Brains om te kunnen pitchen.

Onfluence Hier sta ik pas bij ingeschreven. Zij mailen je zodra zij leuke collabs voor je hebben. Tot nu toch nog niets ontvangen maar goed zoals ik zei, ik ben er nog maar net ingeschreven. Update mei 2023 nog geen reactie mogen ontvangen.

Influentials Hier kun je ontzettend leuke samenwerkingen krijgen voor Hello Fresh, The Body Shop, JouwBox en nog veel meer. Het is echt de moeite waard!

Loggershut Ik ben nog niet heel erg bekend met Loggershut. Ik sta hier al een tijdje ingeschreven maar tot op heden nog niets ontvangen. Maar goed dat kan nog wel komen natuurlijk. Update mei 2023 nog geen reactie mogen ontvangen.

RaikerVan Raiker heb ik nog nooit gehoord tot voor kort. Op de een of andere manier heb ik een heel goed gevoel bij hen en de website oogt heel duidelijk. Je krijgt vanzelf een e-mail wanneer zij een samenwerking voor je hebben. Update mei 2023 nog geen reactie mogen ontvangen.

JuulrHier heb ik nog geen opdrachten mogen ontvangen of iets op mijn Dashboard zien staan. Maar wat niet is kan nog komen. Update mei 2023 nog geen reactie mogen ontvangen.

Hulc Ik ben pas ingeschreven bij Hulc en nu al enthousiast hierover! Ook enorm benieuwd wat ik binnenkort in mijn mailbox ontvang. Ook hebben zij een automatische prijscalculator voor je blog. Echt super handig! Update mei 2023, regelmatig leuke samenwerkingen kunnen krijgen via Hulc!

Jumey Ook bij Jumey kun je je aanmelden. Wanneer er campagnes zijn, verschijnen deze automatisch in je mailbox.

Frenz Frenz is vooral gericht op Instagram! Ook zij sturen je mailtjes met aanbiedingen en campagnes.

Influo Ik houd ervan als ik zelf kan pitchen op leuke campagnes! Bij Influo kan dit!

Social Friendz Een paar dagen geleden heb ik mij ingeschreven bij Social Friendz. Ik weet nog niet heel veel over hen maar wel dat je vanzelf een mail ontvangt wanneer zij een leuke samenwerking hebben voor je.

The Cirqle Weer iets waar ik gek op ben! Ook hier kun je zelf pitchen op hele leuke campagnes.

Tribe Mij maak je zo blij met een app welke ik kan gebruiken om te pitchen op leuke campagnes. De app kun je makkelijk downloaden vanaf ieder telefoon.

Vamp Wederom een handige app welke je kunt gebruiken om te pitchen op samenwerkingen.

Beste BloggersIk ken hen nog niet heel erg goed maar heb mij inschreven. Zij helpen je door je te koppelen aan de leukste bedrijven waarmee jij dan een samenwerking aan kunt gaan.

The Bloggers ProgrammeOok een heel leuk platform waar jij je in kunt schrijven en als je Social Media kanalen mee kunt connecten voor leuke samenwerkingen.

We are firstEen leuke plek waar zij samenwerkingen opzetten tussen influencers en merken.

Activate – Niet een Nederlands platform maar wel een hele leuke platform! Hier kun je pitchen op diverse bedrijven voor samenwerkingen. Je kijkt je ogen uit met wat je allemaal voorbij ziet komen hier.

We sell storiesIk vind We Sell Stories een onwijs leuk bedrijf! Ook zij mailen je wanneer er een leuke collab is welke bij jou past.

IM Agency Ook hier sta ik al een tijdje ingeschreven maar nog niets van hen vernomen. Wellicht hoor ik in de toekomst iets hierover.

Ken jij nog leuke Influencer marktplaatsen? Laat dit dan even weten, dan plaatst ik deze bij het lijstje!


7 gedachten over “Influencer marktplaatsen Nederland”

 • wat handig deze links. zelf wist ik hier het bestaan ook niet vanaf maar wellicht dat ik hier binnenkort wel eens naar ga kijken. Je weet nooit wat het je in de toekomst kan brengen.

 • Handige lijst! Ik ben nog nergens ingeschreven momenteel, vind het een soort drempel om dat te doen. Wil ook rechtstreekse klanten behouden en vraag me af hoe makkelijk dat is naast deze partijen. Toch maar eens in verdiepen 🙂

 • Wat een lijst he. Ik weet nog dat er net eentje of twee bestonden, het is inmiddels echt uitgegroeid tot een enorme business!

 • Ik vind het ontzettend fijn dat je deze lijst met ons deelt.
  Tot op heden heb ik nog niet uitgekeken naar ‘bloggen om er iets mee te verdienen’.
  Ik denk steeds bij mezelf dat ik nu echt nog niet kan opboxen tegen andere bloggers.
  Maar uiteraard heb ik niets te verliezen om me in te schrijven al dacht ik misschien even te starten met een barterdeal.
  Misschien kan ik deze ook wel via deze linken vinden.
  Nogmaals bedankt om te delen!

 • Oh wauw! Wat een lijst. Ik wist niet dat er zoveel waren. Heel handig om eens te gaan bekijken. Over een paar maanden ga ik nieuwe producten lanceren en dan wil ik ook graag met een paar geschikte influencers werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *