Shoppen bij de kringloop

Shoppen bij de kringloop

Of je houdt ervan of je houdt er niet van, shoppen bij de kringloop! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Jagen op al die leuke goedkope spulletjes welke ik of opknap of gewoonweg goed kan gebruiken. Soms kom ik ook hele unieke spulletjes tegen, alleen ernaar kijken vind ik al leuk!

Rommelmarkten als kind

Als kind nam mijn oma mij altijd al mee naar de rommelmarkten op de Weimerstraat in Den Haag of ergens anders in de stad. Ook met speciale dagen zoals koningsdag bijvoorbeeld. Als kind vond ik het niets aan en wilde ik eigenlijk niet meer mee. Behalve als ik zelf mocht gaan staan met mijn spulletjes zodat ik er, toen der tijd, wat guldens aan kon verdienen. Ook mijn oma stond altijd op de rommelmarkt. Achteraf gezien hebben wij hier zoveel plezier aan beleefd! Het was gezellig om te staan, je verkocht je spulletjes en hield er geld aan over.

Marktplaats

Jaren later kwam natuurlijk Marktplaats op het internet en wie zit hier nou niet op? Het handelen op Marktplaats gaat toch wel net iets anders dan op de rommelmarkt. Daarnaast kun je op de rommelmarkt alles direct inzien en sta je direct in contact met de verkoper. Via Marktplaats is alles zichtbaar op foto’s, het wachten op antwoorden en het handelen gaat langzamer. Maar het is niet minder leuk! Regelmatig koop en verkoop ik ook wat op Marktplaats.

De kringloop

De kringloop is niet meer weg te denken uit ons land. Ik denk dat iedere stad en dorp er wel minimaal één heeft. De een verdiend er zelf aan, de ander doet dit via de gemeente en dan heb je ook nog kringlopen waarbij al het geld naar een goed doel toe gaat.

Ook zie je wel vaak verschil. De ene kringloop is groot en de andere weer klein. Bij de een is alles netjes opgestapeld en bij de ander zie je door de bomen het bos niet meer. Al met al blijft het een leuke zoektocht!

Met oma naar de kringloop

Jaren later bezoek ik nog steeds met mijn oma kringlopen in de buurt. Afgelopen week bleef mijn oma bij mij logeren en zijn wij weer op pad geweest. Zoals altijd, zijn wij weer geslaagd. Ik weet eigenlijk nooit wat ik zoek, ik vind het gewoon leuk om te kijken. Dit keer had ik wel een aantal dingen waarvan ik dacht; ja dit zou ik heel goed kunnen gebruiken!

Nu mijn tuin af is, wat een gieter heel handig om te gebruiken. En natuurlijk zijn deze niet zo heel duur nieuw in de winkel, maar de kick blijft of je er nu eentje voor € 2,- koop of voor € 10,- uit de winkel. En natuurlijk, ik ben geslaagd!

Een leuke vaas

Tijdens het slenteren door de kringloop heen kwam ik ook een leuke roze vaas tegen met nepbloemen erin. Ik was direct helemaal weg van de vaas en kon die niet laten staan!

Mijn woonaccessoires hebben altijd een vaste kleur, of het is goud of het is roze. Vaak maak ik hier een combi van en het oogt onwijs leuk. Na een aantal maanden verander ik weleens iets van plaats en bewaar ik mijn woonaccessoires ook in de kast onder de trap. Zo heb ik mijn manier gevonden om even lekker te deesignen in huis.

Industriële wandrek

Wat nu helemaal hot is, vind je ook vaak terug bij de kringloop. En daar vond ik deze industriële wandrek voor een prikkie! Ik dacht, die moet ik hebben! Waar die komt te hangen, dat weet ik nog niet. Maar ik vind het altijd leuk om het alvast in huis te hebben want ideeën stromen toch wel binnen.

En daar komen de ideeën!

Zoals ik al zei, ineens stromen mijn ideeën binnen en ga ik het een en ander weer veranderen in huis. Het raam en vensterbank , boven mijn eettafel, had ik eerder 3 leuke lange vaasjes staan. Door mijn nieuwe aankopen, en wat ik al in huis heb staan, kwam ik op het idee om dit te gaan veranderen. Eerder stonden er drie lange vaasjes en hebben nu plaatst gemaakt voor iets anders.

Uiteraard mijn roze vaas! Ik had ooit nep rozen besteld bij Alie Express en besloot deze in de roze vaas te doen. Daarnaast had ik nog twee leuke glazen vaasjes welke ik heb neergezet en hiervoor heb ik de nepbloemen van de kringloop gebruikt. Het geeft direct weer een gezellig beeld en het is weer opgefrist!

Tips voor tijdens het shoppen bij de kringloop

  • Neem te tijd om even lekker rond te neuzen! Ga er niet gehaast heen. Je bent er gewoon niet doorheen binnen 10 minuten.
  • Zorg voor stevige boodschappentassen of een boodschappenkar.
  • Neem een lijstje mee om je te herinneren aan wat je eventueel nodig zal hebben of naar op zoek bent.

Om het iets makkelijker voor je te maken, heb ik een leuke lijst ontworpen welke jij kunt gebruiken tijdens het shoppen bij de kringloop! De lijst kun je gratis downloaden!


4 gedachten over “Shoppen bij de kringloop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *