Maak een geweldige mediakit!

Maak een geweldige mediakit!

Wat is het belang van een mediakit en hoe maak je deze? Vandaag neem ik jullie hierin mee.

Wat is een mediakit?

Zie een mediakit als een CV! Net zoals je gaat solliciteren bij een bedrijf, heb je als blogger en/of influencer heel veel profijt bij het hebben van een mediakit. Een mediakit vertelt in één oogopslag wie jij bent, wat je doet, je website, je social media en je statistieken.

Het is een kit wat alles bevat wat een bedrijf van je nodig heeft om een beeld van jou te krijgen. Een mediakit is een geweldige tool om in te zetten voor leuke samenwerkingen. Daarnaast staat het ook professioneel.

Hoe maak je een mediakit?

Zelf ben ik one big fan van Canva! In Canva vind je diverse printables welke je alleen maar hoeft aan te passen. Als je een beetje handig en creatief bent, kun je dit ook zelf maken. Op het internet zijn talloze printables hiervan te vinden.

Wat plaatst je in je mediakit?

  • Je naam + blognaam
  • Je social media kanalen (urls)
  • Je blog statistieken, views per dag en per maand + aantal unieke bezoekers
  • Over mij
  • Samenwerkingen
  • Instagram statistieken, volgers, engagement, aantal post, volgers uit welk land, aantal mannelijke en vrouwelijke volgers
  • Tarieven (hoeft niet altijd)
  • Je doelgroep
  • Contactinformatie

Een geweldige mediakit printable

Natuurlijk kon ik het niet laten om zelf ook een leuke mediakit printable te ontwerpen en deze te delen met jullie. Je kunt de printable hieronder zelf gratis downloaden. KLIK HIER om het bestand in Canva te openen zodat je deze zelf kunt bewerken!


1 gedachte over “Maak een geweldige mediakit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *