Vloerkleed kiezen: zo doe je dat

Vloerkleed kiezen: zo doe je dat

Bij het kiezen van een vloerkleed komt er veel bij kijken. In dit artikel neem ik je mee hoe je de juiste vloerkleed kiest waardoor je hier nooit spijt van krijgt!

Effect van een vloerkleed

Om je ruimte aan te kleden, kun je gebruik maken van een vloerkleed. Het oogt niet alleen sfeervol maar het doet ook nog wat met de ruimte in je woonkamer. Een vloerkleed is bepalend voor de rest van de kamer. Het maakt je kamer ook nog een ruimtelijker! Ook ontstaat er een eenheid in combinatie met je meubels en je vloerkleed. Een vloerkleed is bepalend voor de rest van de kamer. Het maakt je kamer ook nog een ruimtelijker! Ook ontstaat er een eenheid in combinatie met je meubels en je vloerkleed. Daarnaast geeft het bijvoorbeeld in de winter meer warmte.

Het kiezen van de maat

Het is belangrijk om eerst te kijken naar de afmetingen van jouw nieuwe vloerkleed. Houdt rekening met de maten want een te groot vloerkleed zorgt ervoor dat jouw woonkamer kleiner doet lijken. Ook moet er voldoende afstand zijn tussen de meubels en je vloerkleed. Wanneer dit te dicht op elkaar zit, oogt dit heel rommelig en daarnaast is het totale effect welke je wilt weergeven weg. Tip: om een idee te krijgen hoe een vloerkleed in je kamer zal staan kun je kranten neerleggen en hiermee een schatting maken. Vaak worden er standaard maten verkocht zoals de 160×230 of de 140×200.

De vorm van een vloerkleed

De meest gekozen vorm is toch wel de rechthoekige. Wel staat een vierkante of een ronde vloerkleed ontzettend mooi in een kamer. Inspiratie kun je opdoen via Pinterest.

Soort materiaal

Je hebt hoogpolige en laagpolige vloerkleden. Maar ook materialen van synthetisch of katoen materiaal. De keuze is reuze! Zelf ben ik een fan van zacht en duurzaam polypropyleen! Polypropyleen is milieuvriendelijk en recyclebaar. Daarnaast is het ook niet schadelijk en zullen er geen giftige stoffen vrij komen. Wanneer er met dit materiaal gewerkt wordt, ben ik helemaal vóór!

De kleur!

Hoe kies je nu de juiste kleur van jouw vloerkleed? Wil je een opvallende kleed of liever neutraal? Je kunt hier alle kanten mee op! Wel is het belangrijk dat dit natuurlijk opgaat in je kamer. De kleur moet wel passen in je woning, denk aan je meubels maar ook de muren niet te vergeten! Wil je een warme uitstraling of wil je dat het eruit springt?

Mijn keuze

Ik wilde een taupe/beige kleurige vloerkleed. De ondertoon is zacht en toont hierdoor niet te druk in mijn woonkamer en bij de meubels. Ik heb gekozen voor de maat 140×200 zodat het niet tegen mijn meubels aankomt en ik mijn meubels er niet op hoef te plaatsen. Ook wilde ik graag een vintage vloerkleed. Dit staat perfect bij mijn landelijke meubelstijl en mijn taupe kleurige urban bankstel en fauteuil. Een klassieke design en ziet er vervaagd en vintage uit! Ik ben er helemaal gek op. De poolhoogte is plat geweven en makkelijk te onderhouden.

Flycarpets

Een samenwerking met Flycarpets heb ik een prachtige vloerkleed mogen ontvangen. Flycarpets is een betrouwbare online platform en verkopen a-kwaliteit tapijten voor een betaalbare prijs. Het assortiment is groot en er is veel diversiteit aan vloerkleden. Eersteklas tapijten dus!

Daarnaast geeft Flycarpets schoonmaaktips, interieuradvies en nog veel meer op www.flycarpets.nl! Bekijk zeker hun Instagram pagina!


3 gedachten over “Vloerkleed kiezen: zo doe je dat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *