Waarom een hondenmand zo belangrijk is

Waarom een hondenmand zo belangrijk is

Je wilt het allerbeste voor je trouwe viervoeter, ook een goede hondenmand. Graag neem ik je mee in waarom een goede hondenmand zo belangrijk is. Zowel geestelijk als lichamelijk voor jouw hond.

De rug van jouw hond

De rug van jouw hond is een belangrijk onderdeel. Kleine honden maar vooral ook grote honden hebben een goede ondersteuning nodig van de rug en gewrichten.

Wist je dat op de (koude) vloer slapen niet goed is voor je hond? Dit geeft diverse gezondheidsproblemen. Denk aan likdoorns op de elle bogen of diverse reumasoorten. De meest voorkomende bij honden is toch wel Artrose. Mijn vorige hond heeft dit gehad (niet door op de vloer te slapen) en ik kan je vertellen, dit is alles behalve prettig voor je hond!
Spier- en gewrichtspijnen zijn ook aandoeningen welke kunnen optreden bij je hond tijdens het slapen op een koude vloer en vergeet de insecten niet die zich in de vacht van je hond kunnen zitten.

Geestelijk

Ook geestelijk is een goede slaapplek voor je hond enorm belangrijk. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je hond. Voldoende slaap zorgt ervoor dat je hond fit blijft. Lichamelijk maar ook geestelijk. Denk maar eens aan hoe jij je voelt als je nachten lang slecht slaapt. Het effect wat dat op ons als mens geeft is bij honden net zo. Daarnaast is het een rustplek, een fijne plek waar je hond zijn eigen plekje heeft.

Het kiezen van een hondenmand

Het punt dat je een hondenman gaat aanschaffen blijft soms nog weleens een dingetje. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten en maten, er bestaan zelfs medische hondenmanden voor de honden waarvoor dit nodig is.

Voor de grote honden vind ik persoonlijk een (stuk) grotere mand dan zij zelf belangrijk. Ik merk dat mijn hond dit fijner vind omdat zij languit en gestrekt in haar mand ligt. Dus denk ook altijd aan de slaaphouding van je hond bij het aanschaffen van een hondenmand.

De kleine honden vinden het vaak fijner om letterlijk in een holletje te liggen. Ik moet ook wel zeggen dat dit er zo enorm schattig uit ziet! Daarnaast zijn kleine honden vaak gevoeliger voor kou, een warm mandje is daarom extra fijn voor ze.

De keuze is enorm. Denk aan een hondenmand, hondenkussen, hondenbed, hondenslaapzak of zelfs een hondensofa! Alleen jij als baasje weet wat het beste bij jouw hond past.

Rexproduct

Ik heb gekozen voor het Bed “Soft” carmel. Naast het mooie design, ontwerpt Rexproduct manden met veel oog en detail voor een goede stabiliteit , ondersteuning en comfort. Vergeleken met de vorige hondenmanden vind ik persoonlijk dat hier veel meer aandacht aan gegeven is. De buitenkant van de mand geeft een prachtig design weer, effectief, stevig, ecoleer het binnenste deel is gemaakt van nubuck. Omdat de mand licht van gewicht is, is het ook ontzettend handig om mee te nemen op vakantie met je hond.

Ecoleer is gemaakt van restanten van overgebleven leer en er zijn zo min mogelijke chemicaliën gebruikt tijdens het proces.
Nubuck kun je vergelijken met suède. Alleen is dit steviger en heerlijk zacht!

Onwijs makkelijk schoon te maken, in de hoes bevinden zich risten zodat dit makkelijk te verwijderen is en alle stukken van de mand kunnen worden gewassen op slechts 30 °C.
Zelf vind ik het fijn als ik het kan wassen! Er blijven ook geen haren en geuren aan hangen en is bestand tegen vervormingen door het inzetstuk van polyurethaanschuim. Ideaal vind ik dit! Ik heb vaker meegemaakt dat hondenbedden vervormen, deze doet dit dus absoluut niet.


3 gedachten over “Waarom een hondenmand zo belangrijk is”

  • Wij hebben uiteindelijk verschillende modellen in huis staan. Ook hebben we 2 honden en 6 katten. Op een dag kochten we een superzachte dikke hondenmat en zo’n hoge fluffy ronde mand voor de katten. Hoe grappig was het niet toen één van onze honden in de kattenmand kroop en er 3 katten op de hondenmat lagen. Dus uiteindelijk hebben onze dieren keus genoeg. Voor mij is de onderhoudsvriendelijkheid ook heel belangrijk bij de aankoop. Als ik het niet regelmatig kan wassen en in de droogkast steken, dan koop ik het niet.

  • Mijn Jack Russell is een sloper. Hij heeft geen mand maar wel een bench mer een goede vulling en een vast plekje op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *