Alles over een Koolhydraatarm dieet

Alles over een Koolhydraatarm dieet

Je hoort en ziet het steeds vaker voorbij komen; een koolhydraatarm dieet. Dit kom je vooral tegen wanneer je bezig bent met het zoeken naar een manier om af te vallen. Maar wat is een koolhydraatarm dieet eigenlijk? Daar ga je nu alles over te weten komen!

koolhydraatarm eten

Het woord zegt het al, je eet minder koolhydraten dan normaal of aanbevolen. Een koolhydraatarm dieet wordt meestal gebruik om af te vallen. Maar vergis je niet, het heeft ook andere doeleinden! Denk aan een gezonder leven, het verbeteren van bepaalde hoge waarden in je lichten (diabetes, cholesterol, bloeddruk) of het aanpassen van je levensstijl. Maar als je wat kilo’s wilt verliezen, dan is een koolhydraatarm dieet het meest effectieve en gezonde manier van afvallen. Wel alleen als je dit op de juiste manier doet! Je kunt dus tot wel 3 kilo per week mee afvallen.

Low cholesterol food. Healthy heart nutrition. Space for text

Wat zijn koolhydraten?

Heel belangrijk om te weten: wat zijn nou koolhydraten?

Zie het als een energie welke je nodig hebt voor je lichaam, net zoals een auto benzine nodig heeft. Daarnaast bestaan er ook twee soorten koolhydraten. Zo heb je snelle en langzame koolhydraten.
Snelle zorgen voor een snelle opname in het bloed. Hiermee krijg je dus hoge pieken in je bloedsuiker, krijg je slechts een korte energie boost en voel je je daarna snel moe en down. (herken je dit? Dan is het goed om snoep, koek en frisdrank te vermijden)
Langzame koolhydraten hebben belangrijke voedingsstoffen, zorgen ervoor dat je minder snel honger hebt maar het allerbelangrijkste: het zorgt voor een goede gezondheid

Wil je alles weten over een koolhydraat arm dieet, welke voedingsstoffen belangrijk en minder belangrijk voor je zijn? Neem dan even een kijkje op www.koolhydraatarmdieet.nl hier kun je werkelijk alles vinden over het koolhydraatarm dieet van A tot Z!

Koolhydraatarm dieet boek

Op internet kun je duizenden recepten vinden. Maar hoe fijn is het als je ouderwets in de keuken kunt staan met een kookboek in je hand welke ook nog eens overzichtelijk is en alles duidelijk aangeeft? Juist, dat vind ik nou ook! Onlangs heb ik een prachtig boek van Lisa Kookt mogen ontvangen. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, maar vooral het proberen van nieuwe recepten! Zelf merk ik dat ik veel last heb van het verspringen van mijn bloedsuikerspiegel, dit boek gaat mij helpen naar een gezondere levensstijl! Daarnaast vind ik het niet erg als ik een kilo of 3 verlies. De corona kilo’s zijn er toch wel bij gekomen. En wat nog leuker is, ik mag ook nog eens een boek van Lisa Kookt weggeven! Klik hieronder op mijn Instagram post en doe mee!


3 gedachten over “Alles over een Koolhydraatarm dieet”

  • Ik heb er vaker over gelezen en vind het een interessant onderwerp. Toch heb ik begrepen dat koolhydraten juist ook erg belangrijk voor je zijn. Het boek lijkt me erg interessant. Leuk dat je er ééntje weg mag geven. Wat vind je zelf van het boek? Heb je er veel aan gehad?

  • Interessant! Voor mij zou het niets zijn, ik heb echt koolhydraten nodig, haha. Maar als je normaal gesproken niet de juiste koolhydraten pakt, kan het zeker werken om die een tijdje te schrappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *