Jungle doe boek

Jungle doe boek

Misschien herken je dit nog van vroeger, vakantie doe boeken, spelletjes boeken vooral de bekende tijdschrift bladeren waren iedere zomer weer van de partij! Vroeger hadden wij nog geen tablets en telefoons. Wij waren vooral bezig met spelen, knutselen en buiten spelen! En als je een vakantie doe boek kon bemachtigen, was je de hele zomer zoet! Althans, ik wel. Ik was er gek op en kon mij heerlijk vermaken met een doe boek, knutselen en buiten spelen.

Ontwikkeling tijdens het spelen

Nu ga ik weer de psychologische kant op, puur omdat ik het interessant vind om hierover te lezen! Het doen en denk werk, tijdens het spelen, heeft effect op de hersenen van een kind. Zo verbetert het bijvoorbeeld het geheugen, vergroot de opname van lesmateriaal, stimuleert de fantasie maar ook de taalontwikkeling! Nu zijn er natuurlijk nog veel meer feitjes, maar laten we het even hier bij houden. Door te spelen en denk spelletjes uit de voeren, wordt er dus heel wat gestimuleerd bij een kind.

Doe boek

Wat is een doe boek? Doe boeken zijn boeken met allerlei opdrachten, spelletjes, knutsel werken, puzzels en nog veel meer! Het is afwisselend en hiermee vermaken de kinderen zich prima! Daarnaast doen ze ook leuke ideeën op. En spelenderwijs blijven de kinderen hierdoor lezen en oefenen. Het doe boek is ook leuk om te gebruiken bij een verjaardag in Jungle thema.

Inspiratie

Zoals jullie weten houd ik van designs, vooral het maken van Printables is totaly mijn ding! Ik werk veel samen met www.sparklesinside.nl en onlangs heb ik voor hen een Ramadan doe boek mogen maken. Hier heb ik zoveel plezier in gehad dat het mij leuk leek om ook voor mijn website een doe boek te maken! Ik wist precies wat ik wil! Een Jungle doe boek. Zelf ben ik gek op dieren en vind ik het belangrijk dat kinderen hier wat over leren. Het maken van een doe boek kost heel veel tijd, het design, bedenken van ideeën en het uitwerken ervan. Als het eenmaal af is, dan heb je ook wel echt resultaat geleverd. Ik ben een perfectionist dus een doe boek komt niet zomaar op de tafel.

Jungle doe boek

Met trots presenteer ik dan ook het Jungle doe boek! Mijn eigen inspiratie en design. Wat voelde het goed toen die eindelijk af was!

Wat kun je vinden in het Jungle doe boek?

 • Foto plakken
 • Vragen uurtje
 • Jungle dier tekenen
 • Stripverhaal maken
 • Oefening dieren verbinden
 • Boekenlegger maken
 • Een Jungle recept
 • Jungle box maken
 • Jungle doolhof
 • Olifanten masker
 • Jungle kleurplaat
 • Jungle gedicht maken

En als afsluiter een mooie oorkonde voor het afronden van het Jungle doe boek!

DOWNLOAD HIERONDER HET GRATIS JUNGLE DOE BOEK


11 gedachten over “Jungle doe boek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *