Zo kom je van je wallen af!

Zo kom je van je wallen af!

Niets is vervelender dan wallen onder je ogen en met een vermoeid gezicht rond lopen! En dit hoeft niet te betekenen dat dit komt door te weinig slaap. Zo zijn er nog veel meer oorzaken die een rol kunnen spelen. Natuurlijk kun je de boel met make-up camoufleren, maar daarmee is het probleem nog steeds niet opgelost. Hierbij de beste tips tegen wallen onder je ogen.

Water drinken

Iedereen weet dat water goed voor velen dingen is. Wist je dat als je voldoende water drinkt wordt al het vocht in je lichaam, inclusief het vocht onder je ogen, sneller afgevoerd? Mocht je nog niet voldoende water drinken, begin er alvast mee.

Kokosolie

Kokosolie wordt voor van alles gebruikt! Om te scheren, als een highlighter op je gezicht, als een haarmasker, crème voor je gezicht. Kokosolie heeft een vochtregulerende werking op de huid. Helemaal mooi om te gebruiken onder je ogen tegen je wallen! Het is bijzonder effectief bij bestrijding van donkere ringen onder je ogen. Doe dit voordat je gaat slapen en laat dit de hele nacht intrekken.

Gebruik een extra kussen tijdens het slapen

Je vraagt je nu zeker af waarom? Doordat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam, ondersteun je de circulatie van je lichaam. De natuurlijke stroming in je lichaam wordt hiermee verbeterd.

Kamille tegen wallen

Je kent ze wel, de overheerlijke thee zakjes van Kamille. Omdat men vaak kamille water gebruikt voor onder de ogen is dit de ideale oplossing! Na het gebruiken van een theezakje (2 stuks) kun je deze 10 minuten onder je ogen leggen. Kamille is een antibioticum en heeft een ontstekingsremmende werking.

Vitamine

Vitaminen spelen een grote rol bij het ontstaan van wallen. Dit kan ontstaan door tekort aan ijzer, vitamine B12 en Vitamine K. Zorg er dus voor dat je dit eens om te zoveel tijd laat testen door een bloedonderzoek en neem voldoende vitaminen in.

Een goede huidverzorging

Een goede huisverzorging is enorm belangrijk. Zodra je dit verwaarloosd, verwaarloos je je huid enorm! Zorg ervoor dat je altijd je huid wast, doe dit ’s ochtends en ’s avonds. Zorg voor een hydraterende melk reiniger en tonic. Dit zorgt ervoor dat al het vuil op en in je huid wordt schoongemaakt. Daarnaast is een dag- en nachtcrème een must!

Voldoende slaap

De boosdoener! bij onvoldoende slaap heb je gehaaid wallen onder je ogen. Waarom is voldoende slaap in deze zo belangrijk? Tijdens je slaap wordt vocht en afvalstoffen afgevoerd. Als je onvoldoende slaapt kan je lichaam zijn werk niet goed doen. Hierdoor hopen alle vocht en afvalstoffen op onder je ogen. Een nacht goed slapen betekent niet dat je hier direct vanaf bent. Je moet zorg dragen voor een ritme en iedere nacht ongeveer 7 tot 8 uur slapen.


5 gedachten over “Zo kom je van je wallen af!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *