Mindfulness kleurplaten voor het afleiden van je gedachten

Mindfulness kleurplaten voor het afleiden van je gedachten

Mindfulness zorgt ervoor dat je down to earth bent. Je gedachten fladderen rond, maar je voelt je niet met beide benen op de grond staan. Ook zorgt er dan voor dat je focus op slechts een ding gericht is en je niet afdwaalt. Je voelt je er rustig door en kalmeert daarmee de chaos in je hoofd. De kleurplaten zorgen ervoor dat je je gedachten kunt afleiden. Daarnaast zorgt het lezen van boeken ook voor rust.

Mindfulness kleurplaten voor het afleiden van je gedachten

Mindfulness door middel van tekenen

Als je graag Mindfulness wil oefenen dan zijn deze kleurplaten een handige manier om te starten. Daarnaast is dit totaal niet zweverig. Wat je hieruit leert is, rust geven in je hoofd Daarom heb ik voor jou Mandala kleurplaten uitgezocht welke je hieronder kunt openen en alleen maar hoeft op te slaan. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om te printen maar toch willen kleuren, dan zijn er ontzettend veel boekjes te koop om te kleuren. Vooral bij de Action liggen ze er veel. Ben je goed in tekenen? Dan kun je altijd zelf een mandala bijvoorbeeld tekenen en het daarna inkleuren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden hierin.

Wist je dat dit ook enorm goed helpt bij mensen met een angststoornis, paniekaanvallen, ADDH of met een hoog stress gehalte? Het is namelijk heel goed om je gedachten af te laten dwalen en je slechts op één ding te focussen. Bij een paniekaanval zul je merken door je gedachten ergens anders op te zetten, dat de aanval weer zal afzakken. Met ADHD kan je hoofd zo vol zitten, dat het goed is om die eens te legen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *