Dingen die je thuis kunt doen

Dingen die je thuis kunt doen

Het coronavirus oftewel de Covid-19: Helaas zitten wij in een volledige lockdown. De horeca is dicht, de winkels zijn gesloten, het is winter. Al met al een vervelende situatie en kunnen we ervan uit gaan dat we voorlopig nog wel thuis zitten. En ja… op ten duur ga je je vervelen. Hier een lijstje met leuke activiteiten die je thuis kunt doen. Ook zijn er genoeg leuke dingen te doen met de kids als het regent.

Heb je genoeg in huis gehaald voor de aankomende tijd? Vergeet dan zeker geen bak producten! Je kunt koekjes, cake en taart bakken om de tijd te vullen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens onwijs lekker. 

Knutselen met pom poms

Er zijn een tal van manieren om te knutselen met pom poms, daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te doen. Wist je dat je verschillende dingen hiervan kunt maken? Kijk eens op de volgende website: 

Ga eens lezen!
Met een e reader of op je telefoon kun je genoeg lezen. Bij Kobo via https://www.bol.com/nl/m/ebook-app kun je een abonnement afspreken waar je de hele maand onbeperkt boeken kunt lezen!

Een serie marathon houden!
Van series krijgen we nooit genoeg. Tover je woonkamer om met matrassen en kussens, zorg voor genoeg chips en lekkernijen en ga er maar de hele dag lekker voor zitten.

Struin je kledingkast af!
Kijk welke kleding je niet meer draagt en welke wel. Wellicht kom je kledingstukken tegen die je vergeten bent. Mooi! Je hebt weer wat leuks om aan te trekken.

Wat ook leuk is om te doen: kleding die je niet meer draagt verkopen op Vinted. Een andere blij en jij blij, zo verdien je er ook nog eens iets aan.

Verzamel wat oude tijdschriften en stel een moodboard samen.
Heb je nog oude tijdschriften liggen of andere bladen? Maak dan een leuk moodboard op een stuk karton! Hoe groot deze is, mag je uiteraard zelf bepalen. 

Knip er alles uit wat bij jouw moodboard past. Op pinterest kun je hier veel leuke ideeën over vinden. https://bit.ly/3slODF1

Ga aan de slag met je nagels! 
Een bezoekje aan de nagelstyliste kunnen we nu vergeten. Online kun je acryl of gel bestellen en zelf oefenen. Bijvoorbeeld die van de Kruidvat. Daarnaast zijn UV lampen niet meer zo duur en kun je zelf aan de slag met gellak. Uiteraard kun je ook veel doen met nagellak! 

Volg een gratis thuisstudie!
Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk. En hoe kun je dat nou het beste doen met zoveel vrije tijd?! Hier een aantal websites waar je gratis cursussen kunt volgen:
www.learnit.nl/gratiscursus
www.soofos.nl/course-cat/gratis-cursussen
www.leren.nl/cursus

Organiseer de apps van je telefoon
Een opgeruimde telefoon geeft je meer rust in je hoofd. Maak mapjes aan en plaats je apps in de gekozen categorieën. 
Mapjes:
– Social media
– Foto’s
– Muziek
– Shopping
– Games
– Notities
– Deals 

Maak een scrapbook!
Gebruik hiervoor vooral je creativiteit. Maak een scrapbook van al je leuke herinneringen, plak er bonnetjes in, foto’s en andere leuke herinneringen.

 

Leer een nieuwe taal.
Altijd al Spaans willen leren? Of ga je liever voor een andere taal? Anyway, je hebt tijd zat nu! Daarnaast zijn er tallozen apps te vinden waarmee jij jouw favoriete taal kunt leren. 

Virtual een Museum bezoeken
Als je van een museum houdt, dan is dit de beste oplossing ooit! Het AD heeft een lijstje opgesteld waar jij virtual een museum kunt bezoeken.
https://bit.ly/3i7OIrj

Altijd al willen schilderen?
Bestel een aantal schilderspullen, open YouTube en ga aan de slag! Wie weet zit er toch ergens een kunstenaar verschuild. 

Thuis to do
Maak eindelijk eens je To Do List af welke je al maanden bewaart voor in huis. Je hebt tijd zat en hoe fijn is het om eindelijk eens dit soort klusjes geklaard te hebben.

Puzzelen
Als de verveling echt toeslaat dan kun je altijd nog gaan puzzelen. Denk aan een stuk of 1000!

Self care
Niet te vergeten dat het dagelijks verzorgen van je huid belangrijk is ofcourse!

Doe eens wat extra’s nu je daar de tijd voor hebt. Breng een masker aan of maak er zelf een, verzorg je huid rondom je ogen goed en laat een oogcreme eens goed intrekken. 

Thuis fitness
Blijf in beweging door thuis te gaan sporten. Helaas zijn ook de meeste sportscholen in Nederland gesloten dus wil jij in beweging blijven dan zijn er talloze manieren om dit thuis te doen. Struin YouTube af en bekijk eens je app store. 

Maak een bucketlist
Hoelang dit ook nog gaat duren, uiteindelijk komen er goede vooruitzichten! Maak daarom alvast jouw bucketlist. 

 

Bak zelf brood!
1. Het is niet meer aan te slepen
2. Zelf brood bakken is leuk en lekker!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *